Wetten & regelgeving

Verhuizen

Zonnepanelen Groene-Woningen

Ik ga verhuizen, wat nu!

Heb je zonnepanelen van Groene-Woningen op je woning liggen en ga je verhuizen naar een andere woningen OF ga je wonen in een huis met zonnepanelen van Groene-Woningen? Dan zijn er een aantal stappen die we moeten voltooien voordat alles goed is over gezet.

Wij zullen ten alle tijden ervoor zorgen dat de verhuizing door beide partijen goedgekeurd is. Dus zowel de oude en de nieuwe eigenaar gaan wij vragen stellen om misverstanden te voorkomen.

Ik ga verhuizen naar een huis met zonnepanelen van Groene-Woningen

Gefeliciteerd met je aankoop van de woning! Dan wordt het nu tijd om alle gegevens om te zetten naar jullie gegevens in plaats van de oude eigenaren.

LET OP: Heb je een omvormer van SolarEdge? Scrol dan even naar beneden.

Graag ontvangen wij op info@groene-woningen.nl de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Email
  • Telefoonnummer
  • Naam oude bewoners en/of emailadres

Deze gegevens hebben wij nodig om de controle van gegevens uit te voeren. Ook moeten we de verzekering omzetten, het portaal aanpassen en ervoor zorgen dat bij ons alle gegevens correct staan genoteerd.

Internet van de omvormer
In de woning hangt een omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat de stroom van de zonnepanelen omgezet wordt naar stroom die we in huis gebruiken. Deze gegevens worden in de omvormer opgeslagen en gestuurd naar het internet zodat jij deze gegevens op een App kan monitoren. Maar hiervoor heeft de omvormer wel internet nodig. Dit wil niet zeggen dat het systeem niet draait, de gegevens worden op dat moment alleen niet doorgeven aan het internet.

Je kunt de omvormer zelf aan het internet verbinden. Selecteer hier de juiste omvormer en ga naar het artikel waar we uitleg geven over het verbinden van de omvormer aan het internet.

Ik ga verhuizen en ik heb/krijg een SolarEdge omvormer

Als je gaat verhuizen en eigenaar wordt van zonnepanelen met een SolarEdge omvormer of gaat verhuizen, kan je er zelf voor zorgen dat het eigendom overgedragen wordt van de oude naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar krijgt dan toegang tot het monitoringsplatform. Hiervoor hoef je niks naar Groene-Woningen te sturen en kan je direct contact hebben met SolarEdge. Je hebt hiervoor 2 documenten nodig:

  • Installatie-ID OF serienummer van de omvormer
  • Bewijs van aankoop

Stuur deze documenten naar support@solaredge.com en zij zullen je helpen om alle gegevens om te zetten naar de nieuwe eigenaren.

Ik ga verhuizen van een huis met zonnepanelen van Groene-Woningen naar een ander huis

Ook gefeliciteerd met je aankoop van je woning! Graag horen we van jullie wie de nieuwe eigenaren zijn. Graag ontvangen wij de gegevens van de nieuwe eigenaren:

  • Voor- en achternaam
  • Email
  • Telefoonnummer

Deze gegevens hebben wij nodig om de verzekering om te zetten, het portaal aanpassen en ervoor zorgen dat bij ons alle gegevens correct staan genoteerd.

Help, ik kom er toch niet uit!

Geen probleem! Ben je een klant van Groene-Woningen dan helpen we je graag verder. Stuur een mail naar support@groene-woningen.nl met screenshots waar je tegenaan loopt. Dan kijken we even met je mee en proberen we het samen op te lossen.