Birdblocker zonnepanelen

Werk jezelf niet in de nesten met BirdBlocker!

Stel je bent een vogel. Het is een frisse ochtend in april en je vliegt over de huizen van Katwijk. Je zoekt een lekker warm plekje. Maar waar ga je zitten? Natuurlijk onder een zonnepaneel. Het zonnepaneel houdt namelijk heerlijk de warmte vast en beschermt je tegen allerlei roofdieren. Heel slim van de vogels maar wij mensen vinden dat toch minder leuk. Daarom is Birdblocker met een mooi product gekomen om de zonnepanelen te beschermen tegen vogels.

Wat is BirdBlocker?

Een Birdblocker is een soort grote kam die je aan de randen van een zonnepaneel klikt. De kammen zorgen ervoor dat vogels nauwelijks meer onder de zonnepanelen kunnen komen. Dit is belangrijk want vogels bouwen niet alleen nesten onder de zonnepanelen, het komt ook voor dat ze de kabels kapot bijten en dat kan voor brandgevaar zorgen. 

Daarnaast onderbreekt een nest de luchtstroom onder het paneel. Normaal gesproken worden de zonnepanelen warm maar doordat er lucht onderdoor stroomt, koelen ze af. Als er vogels nestelen onder de zonnepanelen, kan er geen frisse lucht doorheen. Er kunnen dan zogenaamde Hot-Spots ontstaan omdat daar de warmte wordt geabsorbeerd. 

De eigenaar Paul van der Ven werkt al meer dan 20 jaar in de zonnepanelen sector. Hij zag hoeveel schade de vogels aan zonnesystemen maken en daarom kwam hij met deze mooie oplossing. Het product wordt steeds verder ontwikkeld, getest en verbeterd.

BirdBlockers Katwijk
BirdBlocker installatie van Groene-Woningen

Doel

Het doel van Birdblocker is het voorkomen van overlast en schade door vogels en andere ongedierte aan de zonnepanelen. Daarbij garanderen zij dat in 99% van de gevallen de vogels wegblijven. En dat voor een periode van 10 jaar.  Natuurlijk is de Birdblocker ontwikkeld om alle vogels buiten te houden maar deze garantie is nooit 100%. We weten allemaal dat vogels slimme beestjes zijn en soms een weg onder de zonnepanelen vinden.

Het mooiste van de BirdBlocker is dat het volledig recyclebaar is en dus een hele duurzame oplossing. Ook zet BirdBlocker de sociale werkvoorziening in om te helpen bij het inpakken en de logistieke ondersteuning. Zo helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een mooie werkplek. Zij dragen dus op allerlei vlakken bij aan een bewustere wereld en een mooie duurzame oplossing.

Video van BirdBlocker

* Wij installeren BirdBlockers uitsluitend tegelijkertijd met het plaatsen van de zonnepanelen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *