Spaarvarken vakantiegeld

Vakantiegeld verdubbelen!

Volgende maand is het weer zover. Je vakantiegeld wordt uitbetaald. Dit kun je natuurlijk besteden aan een heerlijke vakantie in het Spaanse zonnetje. Maar wat als je je vakantiegeld volledig terug kan verdienen en zelfs kan verdubbelen. Dan kun je dubbel genieten van de zon! Maar hoe zit dat?

Dubbel genieten van vakantiegeld

Gemiddeld verbruikt een huishouden met 4 personen zo’n 4000 kWh op jaarbasis. Stel je hebt een huis waar ongeveer 10 zonnepanelen op het dak passen. De zonnepanelen hebben een vermogen van 365 wattpiek per stuk. Dan kunnen we de simpele rekensom maken, namelijk 10 x 365 = 3650 Wattpiek aan vermogen op je dak. 

De zonnepanelen wekken met een ligging tussen zuidoost en zuidwest al snel zo’n 90% van hun vermogen op in kWh. Dit betekent dat je 3650 x 0,90 = 3.285 kWh op jaarbasis kan opwekken. Het ligt natuurlijk momenteel aan je energiecontract. Maar stel dat je ongeveer 35 cent per kWh betaald. Dan is het 0,35 x 3.285 = € 1.149. Op deze manier verdien je je vakantie geld snel terug. De jaren erna ga je met je vakantie geld dus ook écht geld verdienen en kun je de uitgespaarde energie kosten dus bij een mooie vakantie leggen! Dit is een mooi bedrag en tel je hier je vakantiegeld bij op, dan kun je een leuk tripje boeken. 

Natuurlijk willen we op dat tripje ook prachtige natuur zien. Dit kunnen we blijven doen als we ook een klein beetje voor onze planeet zorgen. Zonne-energie is een duurzame manier van energie opwekken die milieuvriendelijk is. Hier hoeft geen grote kolencentrale aan te pas te komen. Dus draag je ook bij aan een betere wereld en dus een mooie vakantie.

Investering vakantiegeld

We zijn altijd geneigd om het geld dat we uitgeven als kosten te zien. Uiteraard kun je je geld maar één keer uitgeven maar in het geval van zonnepanelen kun je deze kosten beter als investering zien. Je bespaart direct op je energiekosten zodra de zonnepanelen op je dak liggen. Zeker omdat je voorlopig nog kunt salderen, is alle energie die je opwerkt rendement op je investering. Maar ook met ook met afbouw van de saldering, zijn zonnepanelen nog steeds interessant.

Vermindering op de investering

Dus stel je zet je vakantiegeld in voor de aanschaf van zonnepanelen dan heb je een vermindering van kosten op de investering. Want op een normaal huis passen gemiddeld 10 zonnepanelen. Per zonnepaneel betaal je momenteel ongeveer €780. Dus reken maar uit hoeveel zonnepanelen je van je vakantiegeld extra op je dak kan leggen. Dit betekent een extra hoog rendement. Met 10 zonnepanelen kun je zo’n €1.500 op jaarbasis besparen. Dit is een rendement van 17% op je investering. Een investering waar je simpelweg een bepaald rendement op behaalt. Net zoals spaargeld op de bank of een investering in aandelen. Alleen zit er 15% rente op de zonnepanelen in plaats van maximaal 0,15% op de bank. Dat is 100 keer zoveel rendement.

Dus als je je vakantiegeld dit jaar (deels) in zonnepanelen investeert, heb je daar nog jarenlang profijt van. Met het geld dat je jaarlijks bespaart, kan na je investering steeds luxere vakanties boeken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *