Junior Solar Technician

Ontwikkel jezelf en groei mee met Groene-Woningen

Ben jij op zoek naar een uitdagende technische functie in een snelgroeiende industrie? Dan is de functie Junior Solar Technician iets voor jou. Groene-Woningen is een groeiende onderneming in de Bollenstreek die zich specialiseert in duurzame oplossingen voor particulieren en bedrijven. Het belangrijkste product dat we op dit moment verkopen en installeren zijn zonnepanelen.

Daarnaast installeren we laadpalen voor elektrische auto’s, warmtepompen en batterijsystemen voor zowel particulieren als bedrijven. De toekomst is elektrisch en dat biedt mooie kansen.

Lees meer over de producten en diensten van Groene-Woningen >>

Wie zoeken we als Junior Solar Technician?

Je hebt het MBO 3 Elektrotechniek diploma op zak of zit momenteel in je laatste jaar van die opleiding. Je hebt goede sociale vaardigheden en natuurlijk een passie voor technologie en innovatie.

Het is een pré als je kennis hebt van (draadloze) netwerken. De wereld van zonnesystemen is enorm boeiend en innovatief. Het draait niet alleen om elektriciteit maar ook veelal om internettechnologie. Je moet het dus leuk vinden om bij te blijven op het vakgebied.

Wat ga je doen in jaar één?

In eerste instantie gaan we je heel veel leren over zonne-energie. Natuurlijk heb je zelf al kennis wat betreft elektra en die kun je goed gebruiken. Maar, de wereld van zonne-energie is zeer divers en er valt dus veel te leren.

Je werkt grotendeels vanaf ons kantoor in Katwijk en gaat van daaruit op pad wanneer dat nodig is.

De werkzaamheden zijn:

  • Activeren van zonnesystemen voor nieuwe klanten
  • Monitoring van de juiste werking van bestaande zonnesystemen
  • Het oplossen van problemen wanneer het zonnesysteem niet goed werkt
  • Ondersteuning van de installatie-teams bij het werk in de meterkast

Op kantoor werk je binnen een gezellig maar ambitieus team dat alle tijd zal nemen om je te helpen ontwikkelen. Wat betreft de zonnesystemen werk je samen met een zeer ervaren elektromonteur die je de fijne kneepjes van het installeren van zonnesystemen zal bijbrengen.

Hoe gaan we je opleiden?

In het eerste jaar zullen we je als Junior Solar Technician intern opleiden zoals hierboven beschreven. Daarna zijn er in de solarbranche diverse opleidingsinstituten zoals Switch2Solar. Op basis van de snelheid waarmee je de zaken oppakt, gaan we een ontwikkelplan maken. Daarna kiezen we de opleidingen die daarbij passen.

Lees meer over de opleidingen van Switch2Solar >>

Met wie willen wij graag samenwerken?

Bij Groene-Woningen staan openheid en respect hoog op de agenda. We werken in een klein team en groeien snel. Dat kan alleen als iedereen open en eerlijk communiceert. Je hebt dus goede sociale vaardigheden.

Ook heb je interesse in duurzaamheid. En als je dat nog niet hebt, dan krijg je dat vanzelf als je bij Groene-Woningen komt te werken. Maar het is natuurlijk leuk als je nu ook al nadenkt over de manieren waarop we zo zuinig mogelijk met onze planeet kunnen omspringen.

Daarnaast ben je leergierig en heb je veel interesse in techniek. Hulpvaardigheid is ook belangrijk. Onze klanten zijn niet de hele dag bezig met zonnesystemen en vertrouwen erop dat wij ze snel helpen als er iets mis is.

Hoe ziet je toekomst er uit?

Aangezien de wereld van zonne-energie snel groeit en ontwikkelt, zullen er vele mogelijkheden op je pad komen. Misschien vind jij het ontwerpen van zonnesystemen voor onze zakelijke klanten interessant. Wellicht wil je op termijn je eigen installatieteam runnen. Wat ons betreft is alles mogelijk. Wij willen graag een langdurende relatie met onze klanten en ons team op basis van vertrouwen en respect. Als dat er is, is de sky the limit.

Lijkt de functie van Junior Solar Technician je leuk?

Als je denkt, dat is wel wat voor mij, stuur dan een e-mail naar stefan@groene-woningen.nl of bel met 071 403 403 6. We nemen dan snel contact met je op en plannen een (online) gesprek in.