Installateur zonnepanelen

Junior of Senior

Installateur zonnepanelen

Wil jij met je handen aan de slag in een uitdagend werkgebied en zorg dragen over het installeren van zonnepanelen en alles wat hierbij komt kijken? Dan is de functie Installateur Duurzaamheid iets voor jou. Groene-Woningen is een sterk groeiende onderneming in de Duin & Bollenstreek die zich specialiseert in duurzame oplossingen voor particulieren en bedrijven. Het belangrijkste product dat we op dit moment verkopen en installeren zijn zonnepanelen.

Daarnaast installeren we laadpalen voor elektrische auto’s, warmtepompen en batterijsystemen voor zowel particulieren als bedrijven. “De toekomst is elektrisch!” en dat biedt mooie kansen.

Wie zoeken we als Installateur Zonnepanelen & Duurzaamheid

We zoeken iemand met ervaring in de installatietechniek. Je hebt goede sociale vaardigheden, handige handen, bent nieuwsgierig naar techniek en innovatie, en op hoogte werken schrikt je niet af.

Je bent een echte doener en gaat niet gelukkig worden van de hele dag achter een scherm zitten op kantoor.
Het is een pré als je kennis hebt van (draadloze) netwerken en/of elektro techniek. De wereld van zonnesystemen is enorm boeiend en innovatief waarbij het niet alléén draait om elektriciteit maar ook om internet techniek en slimme schakelingen. Je moet het dus leuk vinden om bij te blijven op het vakgebied

Een MBO Diploma met Electro techniek zou fijn zijn, maar je instelling en vaardigheden binnen ons team zijn voor ons belangrijker. Het zou handig zijn als je in het bezit bent van je rijbewijs zodat je eventueel ook zelfstandig op pad kunt om service te verlenen bij onze klanten of schouws te gaan uitvoeren.

Wat ga je doen in jaar één?

Ben je een ervaren installateur dan vertellen we je graag onze manier van werken en dan kan je met ons team mee op pad. “Training on the Job” wordt dan het motto en we leren natuurlijk ook graag van de kennis die jij al hebt.

Ben je een onervaren installateur in ons vakgebied dan gaan we je in eerste instantie heel veel leren over zonne-energie. Waarschijnlijk heb je zelf al kennis wat betreft elektra of installatietechniek en die kun je goed gebruiken. De wereld van zonne-energie is zeer divers waardoor er veel leermomenten zullen zijn.

Het startpunt van de dag is ons kantoor in Katwijk. Vanuit hier ga je op pad om installaties in de Duin- en Bollenstreek uit te voeren. De werkzaamheden van een installateur zijn:

  • Onderconstructie plaatsen
  • Omvormer ophangen
  • Zonnepanelen plaatsen
  • Elektra aansluiten
  • Het oplossen van storingen in het zonnesysteem
  • Slimme zonne-energie meters koppelen aan apparatuur van de klant in huis

Aan het einde van de dag eindig je weer op het kantoor en maak je de bus gereed voor de volgende dag. Het kantoorteam heeft alles al klaargezet en het hoeft alleen nog de bus in. Je geeft terugkoppeling aan het verkoop team over je installatie zodat we het als team morgen wéér beter kunnen doen. Je werkt in een ambitieus team dat alle tijd zal nemen om je te helpen ontwikkelen en je de fijne kneepjes van het installeren van zonnesystemen zal bijbrengen.

Ben je een ervaren installateur, dan is het leuk om te sparren met onze hoofdinstallateur zodat jullie van elkaar kunnen leren. Het is belangrijk om elke dag weer als een nieuwe uitdaging te zien. Het kan morgen altijd beter. In het eerste jaar zullen we je als Junior Solar Technician intern opleiden zoals hierboven beschreven. Daarna zijn er in de solarbranche diverse opleidingsinstituten zoals Switch2Solar. Op basis van de snelheid waarmee je de zaken oppakt, gaan we een ontwikkelplan maken. Daarna kiezen we de opleidingen die daarbij passen.

Hoe gaan we je opleiden?

Als ervaren installateur is het belangrijk om bij te blijven in de techniek. Regelmatig zijn er cursussen waar we je voor kunnen aanmelden zodat jij jouw skills verder kan ontwikkelen. Deze cursussen zijn er ook voor de beginnende installateur. Het is goed om je te ontwikkelen en daar bieden we je de ruimte voor. Gelukkig zijn er in de solarbranche diverse opleidingsinstituten zoals Switch2Solar. Op basis van de snelheid waarmee je de zaken oppakt, gaan we een ontwikkelplan maken. Daarna kiezen we de opleidingen die daarbij passen.

Met wie willen wij graag samenwerken?

Bij Groene-Woningen staan openheid en respect hoog op de agenda. We werken in een hecht team en groeien snel. Open en eerlijk communiceren staat bovenaan om een solide team te bouwen. Interesse in duurzaamheid is fijn, maar vrees niet want je wordt er vanzelf door besmet bij ons.
Hulpvaardigheid is ook belangrijk. Onze klanten zijn niet de hele dag bezig met zonnesystemen en vertrouwen erop dat wij ze snel helpen als er iets mis is.

Hoe ziet je toekomst eruit?

Aangezien de wereld van zonne-energie snel groeit en ontwikkelt, zullen er vele mogelijkheden op je pad komen. Misschien vind jij het leuk om leiding te geven aan de installateurs of zie je jezelf liever op groot zakelijke installaties installeren. Wellicht groei je door naar werkvoorbereider op termijn. Wat ons betreft is alles mogelijk. Wij willen graag een langdurende relatie met onze klanten en ons team.

Lijkt het je leuk?

Herken jij jezelf in deze functie en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging?
Loop dan elke woensdag- of vrijdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur bij ons langs op de Valkenburgseweg 28B, in Katwijk aan de Rijn en kom je CV langsbrengen. Wil je liever je CV opsturen? Ook dat kan, stuur dan je cv en motivatiebrief naar leroy@groene-woningen.nl

We kijken ernaar uit om van je te horen!