Support

Web vs App

SMA ennexos

Wat is het verschil tussen de app en de website?

Elk omvormer merk heeft een eigen platform. Heb je een SolarEdge omvormer, dan zit daar een speciale app bij. Heb je een SMA, zit daar een speciale app bij en zo zijn er nog veel meer. Alle merken hebben hun eigen platform en mogelijkheden. Jij, als gebruiker, kan inloggen op de app maar ook op de webversie. We leggen graag uit: Wat is het verschil is van web vs app.

App

Op de app krijg je een mooi overzicht van de verschillende data die de omvormer opslaat. Zoals:

  • Actuele opwekking
  • Totale opwekking van vandaag
  • Besparing vandaag
  • Voorspelling

Heb je een omvormer van APsystems of SolarEdge, dan zie je een scherm met de dagelijkse opbrengst en kan je naar een ander scherm om alle zonnepanelen los van elkaar te zien zodat je de opwekking per zonnepaneel ziet.

Service pagina website SMA App
Voorbeeld SMA app

Website

Vaak bestaat de website van een fabrikant uit drie belangrijke onderdelen. We kunnen het dashboard bekijken. Hierin staat vaak wat we momenteel opwekken, wat het weer is, wat de opwekking van de afgelopen week was en bijvoorbeeld wat je hebt bespaard met je investering.

Op de website zie je vaak ook het fouten logboek. Dit is een logboek waar alle meldingen over de omvormer komen. Stel er is iets met een de netspanning, dan kunnen wij met jou meekijken en kunnen we de fout snel opsporen.

Dashboard

Fouten logboek

Inzichten

SMA ennexos
Voorbeeld Ennexos SMA
SMA ennexos
Voorbeeld Ennexos SMA
SMA ennexos
Voorbeeld Ennexos SMA

Op de website zien we een stuk meer dan op de app. Het is dus voor ons, als installateur, ook heel nuttig om op de webversie onze analyses uit te voeren. We kunnen kijken wat de netspanning is, spanning per zonnepaneel en metingen uitvoeren. Maar jij kan dat ook zelf doen. Log in met je gegevens op de website en je kunt alles bekijken.

SolarEdge website – SE Monitoring
Apsystems website – EMA system
SMA website – Ennexos
Sofar website – SolarMann Smart
Fronius website – SolarWeb

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.