Stroomstoring

Wat nu?

De stroom is uitgevallen

Het gebeurt niet vaak, maar heel af en toe valt de stroom in de wijk weleens uit. Je zonnepanelen en de omvormer zitten aangesloten op het elektriciteitsnet. Om veiligheidsredenen zal de omvormer ook uitschakelen. Geen zorgen, je hebt geïnvesteerd in goede kwaliteit dus de zonnepanelen en omvormer zullen automatisch weer aanschakelen als de stroomstoring is verholpen.

Let wel op, tijdens de stroomstoring is de omvormer uitgegaan. Je zal op dit moment ook geen stroom opwekken.

Schakelaar meterkast

Het kan ook zijn dat een van de schakelaren in de meterkast uit is gevallen. Dit kan een van je groepen zijn van je keuken of badkamer. Maar het kan ook zijn dat de schakelaar van de zonnepanelen naar beneden staat. Soms heeft dit te maken met het beveiligen van het zonnesysteem. Je kunt de schakelaar van de zonnepanelen dan weer omhoog zetten.

Hieronder zie je twee plaatjes, dit is een voorbeeld om het te verduidelijken dus dit zal niet de exacte situatie bij u thuis zijn. Op de linker staat de schakelaar van de zonnepanelen naar beneden. Dit betekent dat de schakelaar van de zonnepanelen uit staat. Op de linker afbeelding is de schakelaar omhoog gezet en zie je dat deze aan staat. Je kan dit extra controleren door het rode rondje. Dit wil zeggen ‘Kijk uit, er staat stroom op’. Groen is ‘Veilig voor gebruik’.

Schakelaar omlaag
schakelaar omhoog

Wil je hier meer over weten >> kijk op onze andere support pagina over de Meterkast.

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.