Storing

Zonnepanelen

Zonnepanelen SolarWatt

Ik heb schade op mijn zonnepanelen

Het kan voorkomen dat er iets met je zonnepanelen gebeurt. Dit kan voorkomen door een van de heftige stormen in de herfst of misschien heeft een vogel wel een steentje laten vallen. Er is schade ontstaan, wat nu.

Het is van belang dat je een mail naar ons stuurt met de volgende gegevens:

  • Wat is de schade?
  • Hoe is de schade ontstaan?
  • Foto (indien mogelijk)

Zonnepaneel op 0 in de App

SolarEdge
Ook kan het voorkomen dat één of meerdere zonnepanelen op 0 staan in de app. Dit kan bij SolarEdge komen door een defecte optimizer. Dat zie je hieronder. Van zonnepaneel 1.1.11 is de optimizer kapot.

Zie je dat een van je zonnepanelen op 0 staat op je app of op de website? Neem dan even contact met ons op. Wij zullen dan een case aanmaken bij SolarEdge. Zij gaan voor ons aan de slag en zorgen dat er een nieuwe optimizer naar ons wordt gestuurd. Daarna kunnen wij de oude defecte optimizer vervangen voor de nieuwe werkende optimizer.

SolarEdge optimizer defect

APsystems
Bij APsystems ziet dit er als volgt uit. Het kan zijn dat er een micro-omvormer defect is. Dan zullen alle panelen die op die ene micro-omvormer zitten, niet meer werken. Dit kan 1 zonnepaneel tot 4 zonnepanelen zijn. Dit kan ook voorkomen en het ziet er als volgt uit:

APsystems 1 micro-omvormer defect

Help, ik kom er toch niet uit!

Geen probleem! Ben je een klant van Groene-Woningen dan helpen we je graag verder. Stuur een mail naar info@groene-woningen.nl met screenshots waar je tegenaan loopt. Dan kijken we even met je mee en proberen we het samen op te lossen.

Kom je er na de hulp nog steeds niet uit? Dan kunnen we een installateur op locatie laten komen om het voor je op te lossen. Hier zijn kosten aan verbonden. Wil je weten wat de exacte kosten zijn, schroom niet om contact op te nemen.