Stefan te gast bij Unity.NU

Stefan te gast bij Unity.TV

Op vrijdag 8 maart was Stefan van der Laan bij Unity.NU, dé streekomroep van Leiden en omgeving. Het gesprek begon al goed toen Unity voor hapjes had gezorgd en Stefan met een fles wijn aankwam. Het werd een superleuk interview over kwaliteit, garanties, de salderingsregeling en het webinar: Alles over zonnepanelen. Leuk om te weten dat Unity rond de 3.000 zonnepanelen op het dak heeft liggen. 

Er is in Nederland veel spaargeld aanwezig wat op de bank momenteel niks oplevert. Waarom zou je dat niet op je dak leggen en rendement hierover ontvangen. Dan ben je goed bezig voor het milieu en het is goed voor de portemonnee. Maar dan moet je wel de juiste beslissing maken en de juiste vragen stellen.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 40% van de zonnepanelen die getest worden, als ze in Nederland aankomen, een defect hebben*. Dit zijn met name de zonnepanelen die uit Azië komen. De gebreken kunnen van alles zijn, van kapotte cellen zijn tot verkeerde kabels. Wij vinden het belangrijk dat iedereen weet waar je op moet letten als je zonnepanelen aanschaft. Daarom hebben wij een maandelijks webinar waarin we dit uitleggen. Het doel van het webinar is om jou informatie te geven over waar je op moet letten als je zonnepanelen aanschaft. Inschrijven voor het webinar kan hier >>

Garantie

Een onderwerp wat ook uitgelicht wordt in het webinar is garantie. Het is namelijk van belang om te weten wie er garantie geeft. Want in minimaal 95% van de gevallen staat er een bedrijf uit Azië op de garantievoorwaarden. De garantie komt bij de fabrikant vandaan en niet bij het bedrijf wat de installaties verricht. Dus als er iets mis is met je panelen, staat je een verre reis te wachten. Daarom werken wij met zonnepanelen uit Duitsland. Deze vallen onder de Europese garantie wetgeving en hebben 30 jaar garantie. Meer weten over onze zonnepanelen, klik hier >>

Daarnaast wordt in het webinar ook gesproken over de vragen je kan stellen aan de partijen waar je een offerte opvraagt. Met als doel je bewust te maken over de keuzes die er zijn. Je geeft namelijk veel geld uit aan zonnepanelen en het is zonde als je dit in de verkeerde producten stopt. Daarom beginnen wij met de vraag: ‘Hoe hoog is het energieverbruik in jouw woning?’. Want aan de hand van deze informatie kun je zien hoeveel panelen je nodig hebt. Maar dit is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Ook de veranderende salderingsregeling gaat een rol spelen en misschien gaan je kinderen binnenkort wel het huis uit.

Je merkt dat er meerdere factoren zijn, die invloed hebben op het aantal panelen dat nodig is. Daarom nodigen wij je uit om het webinar te volgen. Het is geheel vrijblijvend en achteraf ontvang je ons e-book ’21 Tips voor het kopen van zonnepanelen’. Nu al nieuwsgierig, kijk hier voor ons e-book.

*Wil je meer lezen over het onderzoek: klik dan hier >>

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *