Verschil glas-glas / glas-folie

Solarwatt glas-glas versus glas-folie zonnepanelen

Zoals iedereen weet zijn we bij Groene-Woningen fan van de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Dat komt niet alleen door het uitstekende product maar ook door de geweldige organisatie die achter dit product staat. Wat zijn de belangrijke voordelen van glas-glas zonnepanelen? In dit artikel vind je een handig overzicht van de vergelijking tussen Solarwatt glas-glas en niet Europese glas-folie zonnepanelen.

In de afbeelding zie je een vergelijking tussen Solarwatt glas-glas zonnepanelen, Solarwatt glas-folie en niet Europese glas-folie panelen. Graag lichten we een paar punten uit het vergelijk toe. Klik om de afbeelding te vergroten in een nieuw tabblad.

Microcracks

Je ziet als een van de eerste punten de kans op microcracks. In het vierde kwartaal van 2019 is veel gepubliceerd over microcracks. Met name door Nederlandse verzekeringsmaatschappijen die schade, veroorzaakt door microcracks, in zonnepanelen niet vergoeden. Microcracks zijn haarscheurtjes in de zonnecellen die voorkomen dat panelen optimaal werken. Deze schade is niet zichtbaar en kan zelfs al aanwezig zijn voordat de panelen worden geïnstalleerd. Een andere oorzaak van microcracks zijn stevige hagelbuien. Het vervelende is dat je dit allemaal niet ziet en de panelen langzaam maar zeker steeds minder presteren.

Het grote voordeel van glas-glas zonnepanelen is dat twee lagen glas veel meer stevigheid biedt. De zonnecellen liggen bij glas-folie tussen een glasplaat van 1,2 mm dik en een folie van zeg 0,1 mm. Dat is heel wat anders bij glas-glas, daar liggen de zonnecellen tussen twee glasplaten van elk 1,2 mm. Het is logisch dat dit veel meer bescherming biedt voor de zonnecellen. Daardoor is de kans op micro-cracks tijdens fabricage, transport en installeren veel kleiner.

ZonCheck

De makkelijkste manier om inzicht te krijgen in hoeveel energie jouw woning kan produceren.
Groene-Woningen logo in zonnepanelen

Een Nederlandse organisatie

Dit punt in het vergelijk voelt voor een consument natuurlijk als pure marketingpraat van een fabrikant, maar niets is minder waar. Het is voor de consument ideaal dat er een Nederlandse organisatie is waar installatiebedrijven als Groene-Woningen op terug kunnen vallen. Het geven van service is immers veel makkelijker als de fabrikant gewoon te bereiken is. Zeker als het bedrijf in kwestie dan ook nog eens een prima service heeft zoals Solarwatt.

De garantie van de organisatie is Europees en daardoor veel makkelijker te claimen dan garanties die gegeven worden door organisatie uit het verre oosten. Daarom is het ook zo belangrijk om echt de garantievoorwaarden van zonnepanelen te lezen. Wie geeft de garantie? Wat moet je doen om die garantie te claimen? Hoe lang duurt het voordat een probleem opgelost is? Je zult niet de eerste zijn die om garantie te krijgen een zonnepaneel eerst moet opsturen naar de fabrikant (in Verweggistan).

30 Jaar Vermogens- en productgarantie

Duidelijk zichtbaar is de 30 jaar garantie die de consument krijgt in het geval van Solarwatt glas-glas panelen. Daarbij garandeert Solarwatt een minimum van 87% van het vermogen over die periode. Het is belangrijk om je dit te realiseren als je een investering voor een periode van 30 jaar doet. Door de lange looptijd van deze investering kan een duurder systeem namelijk op de lange termijn weleens een stuk goedkoper uitvallen als de garantie op het vermogen simpelweg hoger is en langer hoger blijft.

De meeste zonnepanelen vallen namelijk van een vermogen van 100% in het eerste jaar, terug naar 80% aan het einde van de garantie. Stel dat er tussen glas-folie en glas-glas van jaar 20 tot jaar 30 een verschil zit van 5%. Dan leveren tien zonnepanelen van 350 Wattpiek over die tien jaar: 2450 kWh meer op. Uitgaande van 0,22 euro per kWh betekent dat zo’n 539 euro. Daarbij komt dat op de meeste glas-folie zonnepanelen maar vijftien jaar garantie zit. Dat maakt het verschil nog eens 50% groter omdat ze dus eerder op hun minimum van 80% vermogensgarantie zitten.

Vijf jaar gratis verzekering

Als een leverancier, zonder extra kosten, zijn producten vijf jaar lang verzekerd, is dat een heel duidelijk signaal dat die organisatie gelooft in de kwaliteit van zijn producten. Dit type verzekering vind je bij geen enkele andere partij. Het gaat trouwens niet alleen om de schade die verzekerd is, zelfs de gemiste opbrengst van het paneel krijg je vergoed als het paneel onverhoopt vervangen moet worden.

E-book 21 Tips

Duidelijk e-book voor iedereen die van plan is om zonnepanelen aan te schaffen.
ebook 21 tips zonnepanelen

Solarwatt levert ook glas-folie

Dit vergelijk is zeker geen betoog voor het afschaffen van glas-folie zonnepanelen. Solarwatt heeft zelf ook een serie zonnepanelen op basis van glas-folie. Het is goed om te zien dat deze glas-folie zonnepanelen kunnen bouwen op de kwaliteit van het Duitse Solarwatt. De garantie komt van een Europese fabrikant en valt dus ook onder het Europees recht. Dat is prettig voor de consument. Diezelfde garantie geldt ook nog eens voor een langere periode dan menig niet Europees glas-folie zonnepaneel. Vijftien jaar.

Gratis ZonCheck

Met de Groene-Woningen ZonCheck zie je in één oogopslag wat jouw woning aan zonne-energie kan opleveren. De ZonCheck wordt uitgevoerd middels geavanceerde software waarmee we uw woning analyseren wat betreft schaduw, oriëntatie, hellingshoek en meer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *