fbpx

Solarwatt glas-glas versus glas-folie zonnepanelen

Zoals iedereen weet zijn we bij Groene-Woningen nogal fan van de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Dat komt niet alleen door het uitstekende product maar ook door de geweldige organisatie die achter dit product staat. Maar wat zijn de belangrijke voordelen van glas-glas zonnepanelen? In dit artikel vind je een handig overzicht van de vergelijking tussen Solarwatt glas-glas en niet Europese glas-folie zonnepanelen.

Solarwatt glas-glas versus glas-folie zonnepanelen

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

In de afbeelding zie je een vergelijking tussen Solarwatt glas-glas zonnepanelen, Solarwatt glas-folie en niet Europese glas-folie panelen. Graag lichten we een paar punten uit het vergelijk toe. Klik om de afbeelding te vergroten in een nieuw tabblad.

Microcracks

Je ziet als een van de eerste punten de kans op microcracks. In het vierde kwartaal van 2019 is veel gepubliceerd over microcracks. Met name door Nederlandse verzekeringsmaatschappijen die schade, veroorzaakt door microcracks, in zonnepanelen niet willen vergoeden. Microcracks zijn haarscheurtjes in de zonnecellen die voorkomen dat panelen optimaal werken. Deze schade is niet zichtbaar en kan zelfs al aanwezig zijn voordat de panelen worden geïnstalleerd. Een andere oorzaak van microcracks zijn stevige hagelbuien. Het vervelende is dat je dit allemaal niet ziet en de panelen langzaam maar zeker steeds minder presteren.

Een Nederlandse organisatie

Het eerste punt in het vergelijk klinkt natuurlijk als pure marketingpraat van een fabrikant, maar niets is minder waar. Het is voor de consument ideaal dat er een Nederlandse organisatie is waar bedrijven als Groene-Woningen op terug kunnen vallen. Het geven van service is immers veel makkelijker als de fabrikant gewoon makkelijk te bereiken is. Zeker als het bedrijf in kwestie dan ook nog eens een prima service heeft zoals Solarwatt. De garantie van de organisatie is Europees en daardoor veel makkelijker te claimen dan garanties die uit landen als China komen.

30 Jaar 0pbrengst- en productgarantie

Duidelijk zichtbaar is de 30 (dertig) jaar garantie die de consument krijgt in het geval van Solarwatt glas-glas panelen. Daarbij garandeert Solarwatt een minimum van 87% van het vermogen over die periode. Het is belangrijk om je dit te realiseren als je een investering voor een periode van 30 jaar doet. Door de lange looptijd van deze investering kan een duurder systeem namelijk op de lange termijn weleens een stuk goedkoper uitvallen als de opbrengst simpelweg hoger is en langer hoger blijft.

Vijf jaar gratis verzekering

Als een leverancier, zonder extra kosten, zijn producten vijf jaar lang verzekerd, is dat een heel duidelijk signaal dat die organisatie sterk gelooft in de kwaliteit van zijn producten. Dit type verzekering vind je bij geen enkele andere partij terug. Het gaat trouwens niet alleen om de schade die verzekerd is, zelfs de gemiste opbrengst van het paneel krijg je vergoed als het paneel onverhoopt vervangen moet worden.

Solarwatt levert ook glas-folie

Dit vergelijk is zeker geen betoog voor het afschaffen van glas-folie zonnepanelen. Solarwatt heeft zelf ook een serie zonnepanelen op basis van glas-folie. Het is fijn om te zien dat deze glas-folie panelen kunnen bouwen op de kwaliteit van Solarwatt. De garantie komt van een Europese fabrikant en valt dus ook onder het Europees recht. Dat is prettig voor de consument. Diezelfde garantie geldt ook nog eens voor een langere periode dan menig niet Europees glas-folie zonnepaneel. Vijftien jaar maar liefst.

Meer weten?

Stel je vraag via het formulier hieronder. Dan komen we er snel bij je op terug.

[formidable id=”2″]

Gepubliceerd op: 12 december 2019