Storing

Zonnepanelen

SolarEdge omvormer

Zonnepanelen staan op 0 in de SolarEdge App

Het kan voorkomen dat één of meerdere zonnepanelen op 0 staan in de app of webversie van de SolarEdge monitoring. Dit kan bij SolarEdge komen door een defecte optimizer. Je ziet dan een of meerdere zonnepanelen in de monitoring op 0 kWh staan. Rechts zie je een voorbeeld hiervan. Hier zie je dat optimizer onder zonnepaneel 1.1.11 waarschijnlijk kapot is.

De optimizer is het kastje achter je zonnepanelen dat ervoor zorgt dat je de zonnepanelen apart aangestuurd worden. Valt er schaduw op een van je zonnepanelen, dan zullen niet alle zonnepanelen in dezelfde string achterblijven. Elk zonnepaneel zal afzonderlijk de beste opbrengst genereren.

Ook zorgt een optimizer ervoor dat je de zonnepanelen apart kan monitoren. Zoals je hier rechts kan zien.

SolarEdge zonnepaneel op 0

Webversie SolarEdge monitoring

Op de webversie van SolarEdge ziet het er als volgt uit:

SolarEdge optimizer defect

Zonnepaneel op 0

Zie je dat een van je zonnepanelen op 0 staat op je app of op de website? Neem dan even contact met ons op. Wij zullen dan een case aanmaken bij SolarEdge. Zij gaan voor ons aan de slag en zorgen dat er een nieuwe optimizer naar ons wordt gestuurd. Daarna kunnen wij de oude defecte optimizer vervangen voor de nieuwe werkende optimizer.

Zodra wij de optimizer binnen hebben, bellen we voor een afspraak!

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.