Storing

SolarEdge

SolarEdge omvormer

Er branden lampjes op mijn SolarEdge omvormer

Op de SolarEdge omvormer zitten drie LED-lampjes, deze zijn rood, groen en blauw. Elk lampje geeft iets anders aan:

Rood

Als de rode LED aanstaat, is er iets fout. Neem direct contact op via de mail of de telefoon. Wij kunnen vanaf een afstand met je meekijken en zien dan wat er fout gaat binnen de installatie.

Groen

Staat de groene LED aan, wil het zeggen dat er productie wordt gedraaid. Er is niks aan de hand. Het systeem draait naar behoren. In de nacht flikkert deze LED of staat hij uit.

Blauw

Als de blauwe LED aanstaat, communiceert het systeem correct. De data vanaf de omvormer wordt doorgestuurd naar het de omvormerfabrikant zodat jij op je telefoon of tablet de zonnepanelen kan monitoren. Is de blauwe LED uit, dan duidt dit op communicatieproblemen.

Er branden meerdere lampjes tegelijk?
Een combinatie van LED-lampjes die branden is dus niet persé slecht. SolarEdge heeft een mooi overzicht gemaakt wat de verschillende led-lampjes betekenen. Brandt bijvoorbeeld groen volledig en blauw ook? Dan is er productie en communiceert de omvormer met het netwerk. Maar er zijn meer combinaties. Bekijk het overzicht op de website van SolarEdge >> Klik hier

Kan Groene-Woningen zien wat er mis is?

Ja, op het moment dat je een fout ontdekt, kan Groene-Woningen met je meekijken en in veel gevallen zien wat er aan de hand is. Wij kunnen vanaf een afstandje soms ook een reset uitvoeren waarna het systeem weer foutloos draait. Het is goed om jouw zonne-systeem in de gaten te houden. Ons advies is om in ieder geval elke maand even in de app te kijken en langs de omvormer te lopen om een kleine check te doen.

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.