Systeem

Sunnyportal naar Ennexos

SMA sunnyboy omvormer

SunnyPortal website nu Ennexos

Sommige zullen de mail al hebben gekregen via SMA. Maar ben je eigenaar van een SMA omvormer, dan kan je tegenwoordig je gegevens zien via de Ennexos website en niet meer via het SunnyPortal. We hebben het hier dus over de website en niet over de mobiele app. Deze blijft voor nu nog hetzelfde.

De afgelopen 5 jaar is SMA hard bezig geweest om het SunnyPortal om te bouwen naar Ennexos. In Ennexos zitten enorm veel mooie snufjes die je kan gebruiken om je systeem te analyseren. We kunnen met deze nieuwe website zien wanneer je omvormer uitschakelt vanwege netcongestie en we kunnen beter kijken waar het probleem zit. Voor ons als installateur een uitkomst.

Oude en nieuwe website

  • Sunnyportal – oude website – klik hier
  • Ennexos – nieuwe website – klik hier

Wat kan je verwachten?

  • Een modern design (handig voor jou)
  • Elke 5 minuten een update van je data, voorheen was dit 15 tot 30 minuten (handig voor jou)
  • Je kunt vanaf een afstandje parameters instellen (handig voor installateur)
  • Gedetailleerd AC en DC rapport (handig voor installateurs)

Web vs App

Service pagina website SMA App

Deze verandering gaat dus over de website van SMA en niet over de App van SMA. De app blijft gewoon hetzelfde en zie je niks aan veranderen.

Links zie je de app van SMA. Hier blijf je gewoon je opbrengst zien.

Let op! Je hebt het misschien al gemerkt, maar de afgelopen tijd waren de gegevens van de SMA App niet geheel up-to-date. Soms duurde het een uur voordat de gegevens zichtbaar waren, de andere keer duurde het een dag. Doordat SMA met deze vernieuwingen bezig is, lopen deze gegevens dus soms achter. Met de vernieuwing van de website, gaat het soms mis met het integreren van de data in de app. Geen zorgen, binnen een aantal dagen is dit weer verholpen. Dit zal in de loop van de komende maanden een stuk minder worden.