Storing

SMA

SMA sunnyboy omvormer

Wat betekenen de lampjes op mijn SMA omvormer?

Allereerst is het van belang om te weten dat de drie lampjes op de SMA omvormer elk een eigen functie hebben. 

Blauw lampje: zegt iets over de communicatie van de omvormer met de centrale servers van SMA.
Groen lampje: zegt iets over de productie van stroom door de omvormer. 
Rood lampje: geeft aan dat er een storing is binnen de omvormer. 

Laten we ze stuk voor stuk doorlopen.

Blauw lampje

Om de data vanuit de omvormer naar de centrale servers van SMA te versturen, heeft je omvormer een internetverbinding nodig. Het blauwe lampje geeft aan wat de status is van die verbinding. Een blauw lampje dat continue brandt, geeft aan dat er een connectie is met het modem (de router) in huis. Dat wil nog niet zeggen dat de omvormer ook een connectie heeft met het Internet. Maar als alle smartphones of tablets in je huis toegang hebben tot Internet, dan heeft de omvormer dat ook als het blauwe lampje brandt. 

Een knipperend blauw lampje geeft aan dat er verbinding wordt gelegd met het modem. Dat kan gebeuren als de omvormer opstart in de ochtend of herstart gedurende de dag. Bijvoorbeeld na een update. 

Als je SMA omvormer een probleem heeft met toegang tot het internet lees dan dit artikel >>

Groen lampje

Het groene lampje geeft informatie over de productie van energie. Als het groene lampje langzaam pulseert (vloeiend aan en uit gaat) dan is de omvormer aan het opstarten of langzaam aan het uitschakelen. Brandt het groene lampje continu, dan produceert de omvormer stroom. Brandt het groene lampje niet en is er wel zon (of genoeg daglicht) dan klopt er iets niet. In de nacht is de omvormer uit en zijn alle lampjes dus ook uit. 

Rood lampje

Als er een rood lampje brandt op de omvormer is er een probleem. Neem contact op met Groene-Woningen dan lossen we het probleem op. 

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.