elektrische auto opladen zonnestroom

Rijden op eigen zonnestroom?

Het is een vraag die onze zakelijke en particuliere klanten veel stellen: “Kan ik mijn eigen auto opladen op zonnestroom?”. Het simpele en korte antwoord is “JA, natuurlijk!”. Alleen moet je er iets meer bij nadenken. Maar het geeft je wel een goed gevoel als je weg rijdt bij je eigen laadpaal wetende dat je échte duurzame zonnestroom in je accu hebt zitten. In de toekomst gaan we meer stappen maken met het zogenaamde ‘Bi-directionele laden’ en gaan de accu’s van onze auto’s een waardevol onderdeel worden van de gehele energietransitie.

Tot die tijd moet je een beetje creatief zijn om alle zonnestroom op te vangen in je eigen auto zonder dat je stroom uit het netwerk haalt. Het is dus mogelijk en dit is onafhankelijk van het type omvormer of laadpaal. Er komen méér en méér oplossingen om dit steeds eenvoudiger te doen. We praten je er graag over bij. Speciaal voor de liefhebbers hier bijgevoegd een filmpje om op een creatieve manier op zonnestroom te gaan rijden vanuit je eigen panelen.

Specificaties

De laadpaal is van Alfen, een Nederlands bedrijf. Alfen is een pionier en maakt en verkoopt al sinds 2008 laadpalen. Niet alleen voor thuis maar ook voor bedrijven en overheden. Het zonnesysteem bestaat uit 30 Solarwatt glas-glas zonnepanelen van elk 310 Wattpiek. Het totale vermogen van het zonnesysteem is dus 9,3 kW. Met behulp van de FerroAmp Energyhub meten we precies hoeveel elektrische energie er op dit moment nodig is in de woning. De rest kan worden gebruikt om de elektrische auto op te laden. In de video legt Stefan precies uit met hoeveel Ampère hij maximaal kan laden en hoe je dat instelt bij een Tesla.

Daarnaast heeft thuiswerken zijn voordelen. Wanneer je niet met de auto naar werk hoeft, kun je namelijk gemakkelijk de auto op de opgewekte zonnestroom laden. Hierdoor consumeer je gelijk wat je opbrengt. Dat zijn werkelijk duurzame kilometers.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *