16 Solarwatt glas-glas panelen bij familie van Hoven

Zestien Solarwatt glas-glas zonnepanelen met SMA STP4 omvormer

Voor de familie Van Hoven uit Lisse plaatsten we een prachtig zonnesysteem van zestien Solarwatt glas-glas zonnepanelen. Het vermogen van de zonnepanelen gaat net over de 5.000 en de ligging is zuidwest. Om die redenen kozen we voor een SMA STP 4.0 kW omvormer. Op de allerbeste dagen van het jaar zal deze omvormer meer stroom aangeboden krijgen van de panelen dan dat hij werkelijk kan omvormen.

Daarmee halen we op dat moment dus niet alles uit de zonnepanelen. Maar…. op alle andere dagen zorgt dit “onderdimensioneren” van de omvormer ervoor dat de omvormer eerder start met produceren. Het scheelt de familie een duurdere omvormer die een groot deel van het jaar z’n piek niet haalt en het systeem produceert minimaal zoveel zonnestroom. Simpelweg doordat het alle andere dagen sneller start met produceren. Nog een reden voor het onderdimensioneren van de omvormer is het feit dat dit een stijl dak is. De ideale hellingshoek voor zonnepanelen ligt tussen de 30 en 35 graden en dit dak heeft een hellingshoek van meer dan 50 graden.

“Onze ervaring met Groene-Woningen is uitstekend. Al in het eerste ori├źnterende gesprek werd pro-actief meegedacht over het hoe en waarom, maar vooral de hoeveelheid panelen. Dit i.v.m. de verwachting dat een electrische auto in de nabije toekomst zou worden aangeschaft. Met die informatie konden wij ons huiswerk wat meer gericht doen waardoor we in de volgende fase snel concreet konden worden. Daarbij werden we door de adviseur steeds goed ge├»nformeerd over diverse aspecten waarmee we rekening dienden te houden.

De offerte is duidelijk en bevat ook alle relevante informatie omtrent de extra stappen die moeten worden gezet, bijv. aanmelding bij energieleveren.nl. Heel prettig! De installatie verliep snel en deskundig en ook de nazorg verdient alle lof. Nog even checken of alles naar wens is of dat er wellicht nog vragen zijn. Kortom, uitermate tevreden!”

Jan van Hoven

16 Solarwatt glas-glas panelen bij familie van Hoven

 

Gratis e-Book

Denk je na over het aanschaffen van zonnepanelen? Lees dan ons e-Book 21 Tips voor het kopen van zonnepanelen en leer precies waar je op moet letten bij je aanschaf. Vul het formulier hieronder in en ontvang het direct in je inbox.