Warmond – 18 SolarWatt glas-glas zonnepanelen met SMA omvormer

‘Alles draait naar wens en is conform afspraak’

Een tijdje geleden hebben we weer een mooie installatie voltooid in het zonnige Warmond bij de familie Brokking. Hier installeerde we 18 SolarWatt glas-glas zonnepanelen met 325 WattPiek. De totale installatie heeft een WattPiek van 5.850. Daarbij heeft de familie een 3-fase omvormer van SMA.

Allereerst is de omvormer van SMA, dit is een stringomvormer. Bij de familie Brokking zijn weinig elementen die schaduw geven op de zonnepanelen en om die reden is een stringomvormer de meest logische keuze. SMA is een fabrikant die al meer dan 30 jaar bestaat en is gevestigd in Duitsland. Leuk om te weten, met de omvormer van SMA (ook APSystems, SolarEdge, Fronius) kan je de opbrengst van het zonnesysteem via de monitoring app SMA Energy volgen.

Daarnaast werken weuitsluitendmet kwalitatief hoogwaardige montagematerialen voor de onderconstructies. Deze zijn van Valk Solar, een Nederlands bedrijf. Bij de familie Brokking hebben we op het schuine dakgedeelte de zonnepanelen geschroefd op de dakconstructie. Dit zijn aspecten die van belang zijn voor de opstalverzekering. Het is altijd goed om tijdig door te geven dat u zonnepanelen op het dak hebt laten monteren. Dan komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

Verder heeft de familie Brokking een mooie recensie achtergelaten, waar we trots op mogen zijn:

“Al langere tijd zijn we bezig geweest ons te oriĆ«nteren op zonne-energie. Het contact met de duurzame adviseur van Groene-Woningen heeft ons over de streep getrokken. Het was een keuze voor degelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarin zijn we zeker niet teleurgesteld. Binnen een dag hard werken was de klus geklaard inclusief ombouw van de meterkast. Alles draait naar wens en is conform afspraak”

Meer weten over de aanschaf van zonnepanelen?

Een keer in de maand geeft Groene-Woningen een webinar ‘Alles over de aanschaf van zonnepanelen’. Leer alles wat je moet weten om de slimste keuzes te maken en krijg live antwoord op je vragen.