Vogelenzang

Vogelenzang – Verwijderen en terugplaatsen zonnepanelen

Groene Woningen heeft prachtig werk geleverd!

Dit keer geen volledige installatie, maar niet minder belangrijk. In Vogelenzang is een klant die graag zijn dak wilde laten isoleren. Hiervoor moesten de zonnepanelen tijdelijk van het dak gehaald worden. Én nu we toch bezig waren, heeft meneer ervoor gekozen om extra zonnepanelen op het dak te plaatsen en de meterkast te laten vernieuwen. Een leuke klus die wat logistieke voorbereidingen vergt.

Het dak isoleren is duurzame manier om meer warmte in de woning te houden. Je kan hierdoor je energieverbruik met ongeveer 25% verminderen. Maar doordat hier isolatiemateriaal gebruikt werd dat direct onder de dakpannen kwam, was het voor ons van belang om alvast de haken te plaatsen voordat er geïsoleerd wordt. Anders zouden wij in het isolatiemateriaal moeten monteren en dat doen we liever niet.

Dus tijdens de eerste afspraak zijn we langsgekomen om te schouwen. Zo konden we samen bespreken wat de plannen waren. Vervolgens zijn we langsgekomen om de zonnepanelen te demonteren en de haken te plaatsen voor de nieuwe zonnepanelen. Daarna is het dak geïsoleerd en hebben we tijdens de vervolgafspraak de andere zonnepanelen op het dak gemonteerd en de meterkast vervangen.

Meneer heeft nu een prachtig systeem liggen en maakt optimaal gebruik van alle ruimte op zijn dak. Meneer Harmsen heeft een mooie review achtergelaten:

Groene Woningen heeft prachtig werk geleverd met  tijdelijk weghalen panelen voor onderhoud aan huis, de uitbreiding van mijn zonnepanelen en renovatie meterkast. De voorbereiding duurde wel wat lang maar uiteindelijk is alles op tijd geïnstalleerd.