Jacco van Egmond 16 zonnepanelen

Rijnsburg – Zestien Solarwatt glas-glas zonnepanelen met SolarEdge omvormer

Bij de familie Van Egmond installeerden we een zonnesysteem bestaande uit 16 Solarwatt glas-glas zonnepanelen in combinatie met een SolarEdge omvormer met een vermogen van 3.500 Watt. De zestien zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 5.120 Watt maar omdat het om een Oost-West opstelling gaat, volstaat een omvormer van 3.500 Watt. Door de Oost-West opstelling begint dit zonnesysteem vroeg met produceren en in de avond zal het ook langer vermogen leveren dan een zonnesysteem met een zuidelijke oriƫntatie.

Op de allermooiste dagen van het jaar zal de omvormer aftoppen. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen meer vermogen leveren dan de omvormer kan omzetten naar wisselstroom. Dit gebeurt op een beperkt aantal dagen van het jaar, zoals gezegd de mooiste zonnige dagen in de zomer. Verlies je dan geen opbrengst? Ja, op die dagen wel, maar omdat het systeem op de mindere dagen sneller opstart en langer doorgaat, maak je dit weer helemaal goed. En de kosten van de omvormer zijn lager, dus dit is de slimste keuze voor de familie Van Egmond.

“Gisteren zonnepanelen laten installeren door Groene-Woningen.nl. Ik ben zeer tevreden. Men denkt met je mee tijdens de offerte-fase, komt langs om de situatie te bekijken en werkt alleen met top producten w.o. de glas-glas panelen die daadwerkelijk in Duitsland worden gemaakt. De installatie verliep zonder problemen en volgens de NEN eisen, oftewel veilig en deskundig. Ik kan dit bedrijf aan iedereen aanbevelen. Top!”

Jacco van Egmond

Jacco van Egmond 16 zonnepanelen

Download het e-Book 21 Tips voor het kopen van zonnepanelen

Wil je meer weten over het aanschaffen van een zonnesysteem? Dan is dit e-Book iets voor jou.