Rijnsburg – 9 SolarWatt Glas-Glas zonnepanelen met micro-omvormer van APSystems

Wij zijn super tevreden met de zonnepanelen en het was fijn deze mensen over de vloer te hebben. Ik zeg…..een aanrader!

In het mooie Rijnsburg hebben we afgelopen week weer een installatie afgerond. Bij de familie Van Elk hebben we 9 zonnepanelen van SolarWatt geïnstalleerd met micro-omvormers van APSystems.

De zonnepanelen die bij de familie op het dak zijn gemonteerd, komen vers uit de nieuwe fabriek van SolarWatt. Het zijn de nieuwe Solarwatt glas-glas zonnepanelen met een vermogen van 365 Wattpiek per paneel. Voorheen waren dit zonnepanelen met een vermogen van 325 Wattpiek per paneel. De zonnepanelen van Solarwatt zijn qua vermogen met 40 Wattpiek omhoog gegaan. Dat is niet alleen omdat techniek beter is geworden maar ook omdat de zonnepanelen een stukje groter zijn geworden. Van 1,70 hoog naar 1,78m hoog en van 1 meter naar 1,05m in de breedte.

Verder hebben we bij deze installatie gebruik gemaakt van de micro-omvormers van APsystems. Het voordeel van micro-omvormers is, dat alle zonnepanelen parellel worden aangestuurd en uitgelezen. Dat is nodig omdat, zoals je op de foto hierboven, op het dak verschillende elementen staan die schaduw veroorzaken, zoals de dakkapel. Het is daarom van belang dat het systeem parallel gestuurd wordt en niet serieel. Als je bij dit dak een serieel systeem zou gebruiken zouden de zonnepanelen die in de schaduw liggen, het hele systeem negatief beïnvloeden. Meer weten over parallel en serieel? >>

Door de grote verbouwing van het huis was het een uitdaging om de AC-kabels (die de wisselstroom vervoeren naar de meterkast) mooi weg te werken. De familie heeft een mooie recensie achtergelaten:

“Zonnepanelen……je komt in een oerwoud van bedrijven. Gelukkig was het gesprek met Groene Woningen een verademing. Ik werd zeer vriendelijk en geduldig te woord gestaan door alle collega’s op kantoor. Een het bezoek aan huis door de installateur volgde al gauw. Er bleek een aardig probleem te zijn. Hoe krijgen we de stroom, zo onzichtbaar mogelijk, naar de meterkast. Bij installatie had hoofdinstallateur Michel al gauw een niet alledaagse “route” gevonden, wat een opluchting. Het plaatsen van de 9 SolarWatt zonnepanelen ging vlekkeloos en snel. Michel, Salah en Wim zijn goed op elkaar ingespeeld. Mijn vragen werden duidelijk beantwoord. Wij zijn super tevreden met de zonnepanelen en het was fijn deze mensen over de vloer te hebben. Ik zeg…..een aanrader!”

Mevrouw van Elk.

Namens het gehele team, bedankt voor de lieve woorden!

Meer weten over zonnepanelen?

Vraag een adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. Zij nemen je mee in de wereld van zonnepanelen en zullen je alles laten zien over de mogelijkheden bij jouw thuis. Laat je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen: