Dak zonnepanelen installatie met steiger

Oegstgeest – 8 SolarWatt glas-glas zonnepanelen met micro-omvormers van APsystems

Zowel tijdens het werk als daarna werden door diverse personen de vragen plezierig en vakkundig beantwoord. Top Customer Experience!

In Oegstgeest hebben we deze zomer een mooie installatie van 8 zonnepanelen geïnstalleerd met de micro-omvormers van Apsystems. Zoals op de foto te zien, was het een warme zomerdag. Gelukkig zal dit met een regenbui van de zonnepanelen verdwijnen 😉

Allereerst heeft deze klant gekozen voor de SolarWatt glas-glas zonnepanelen. Als je echt duurzaam wilt zijn, is glas-glas de beste keuze. Het glas-glas zonnepaneel maakt de zonnepanelen extreem bestand tegen slijtage waardoor ze een lange levensduur hebben. De garantie op deze zonnepanelen is 30 jaar. Daarbij heeft SolarWatt een mooie celtechniek waarbij de opbrengstgarantie na 30 jaar nog 87% is. Dit is in de wereld van zonnepanelen extreem hoog.

Daarnaast is er bij dit systeem gekozen voor de micro-omvormers van APsystems. Dit zijn omvormers onder de zonnepanelen die de DC stroom van de zonnepanelen omzetten naar AC stroom voor in de woning. Een micro-omvormer stuurt 2 of 4 zonnepanelen aan. Een groot voordeel is de betrouwbaarheid. Doordat het systeem minder componenten bevat, zal het ook minder storingsgevoelig zijn.

Daarbij is een ander groot voordeel dat APsystems voorbereid is op netcongestie. (Meer weten over netcongestie? Lees het in ons artikel over netcongestie). Bij Apsystems zullen één of meerdere micro-omvormers uitschakelen. APSystems monitort hoe erg de netcongestie is en zal op basis daarvan bepalen hoeveel micro-omvormers er uitschakelen. Vervolgens zie je de desbetreffende zonnepanelen op ‘0’ staan.

De klant uit Oegstgeest was erg blij met zijn installatie:

‘In de hectische markt voor zonnepanelen heeft het ook Groene-Woningen tijd gekost om een afspraak te maken. Maar constant werden wij op de hoogte gehouden en met uiterste concentratie werden de panelen en de Electra installatie geplaatst. Zowel tijdens het werk als daarna werden door diverse personen de vragen plezierig en vakkundig beantwoord. Top Customer Experience.’