Dak Prins zonnepanelen

Oegstgeest – 12 glas-glas zonnepanelen SolarWatt met micro-omvormers van APsystems

Alle afspraken zijn voor 100% nagekomen en kunnen het bedrijf zeker aanbevelen!

Een tijd geleden hebben we een mooie installatie gedaan in Oegstgeest. We hebben hier 12 zonnepanelen op de achterkant van de woning geïnstalleerd. Deze klant heeft gekozen voor de glas-glas zonnepanelen van SolarWatt. Daarbij installeerde we de micro-omvormers van Apsystems.

Zonnepanelen

De glas-glas zonnepanelen van SolarWatt hebben een hogere efficiëntie dan de meeste traditionele zonnepanelen. SolarWatt maakt namelijk gebruik van PERC zonnecellen, dit is een speciale techniek waarbij de bedrading aan de achterkant van de cel is geplaatst. Dit zorgt voor minder verlies van energie.

Daarbij zijn de zonnepanelen van SolarWatt beter bestand tegen weersinvloeden en hebben een langere levensduur. Dit maakt het product een stukje duurder maar betaal je voor kwaliteit. De glas-glas zonnepanelen van SolarWatt gaan minimaal 30 jaar mee. Waarbij SolarWatt voor de eerste 5 jaar een gratis All-risk verzekering geeft op de glas-glas zonnepanelen.

Omvormer

Hier is gekozen voor de micro-omvormers van APsystems. De micro-omvormers zijn speciaal ontworpen om de prestatie van elk zonnepaneel individueel te optimaliseren, waardoor de totale opbrengst van het zonnesysteem wordt verhoogd.

Daarbij communiceren de micro-omvormers van APsystems onderling met elkaar. Dit zie je bijvoorbeeld bij netcongestie. Netcongestie komt steeds vaker voor. Op het moment dat het zonnig weer is, zullen alle zonnepanelen in de hele omgeving tegelijkertijd enorm veel stroom produceren. Doordat er op sommige punten te weinig kabels in de grond liggen van Liander, zullen omvormers afslaan vanwege veiligheidsmaatregelen. De omvormers sturen dan geen stroom meer het net in waardoor de netspanning zal afnemen. De micro-omvormers zullen communiceren met het elektriciteitsnet om te kijken hoeveel stroom het elektriciteitsnet aankan en zullen op basis daarvan één of meerdere micro-omvormers laten uitgaan. In tegenstelling tot andere omvormers, zal een deel van het systeem uitgaan en niet het gehele systeem.

Recensie

Meneer en mevrouw zijn erg bij met de installatie. Dit laten ze graag weten:

Wij zijn heel blij met de keuze voor Groene-Woningen. Vanaf het begin tot en met de montage super tevreden. Prima contacten met zowel receptie, voorbereiders en uitstekende monteurs. Alle afspraken zijn voor 100% nagekomen en kunnen het bedrijf zeker aanbevelen!