Installatie solarwatt glasglas zonnepanelen

Oegstgeest – 11 SolarWatt glas-glas zonnepanelen met een SolarEgde omvormer

Wij zijn zeer tevreden over het contact en de uitvoering.

In Oegstgeest hebben we weer een mooie installatie uitgevoerd. Dit keer elf SolarWatt glas-glas zonnepanelen met een omvormer van SolarEgde. Een prachtige installatie bij hele lieve klanten.

Op deze woning liggen de volledig zwarte glas-glas zonnepanelen van SolarWatt. SolarWatt maakt zonnepanelen van de allerhoogste kwaliteit en geeft daarop maar liefst 30 jaar garantie. Deze garantie geldt niet alleen voor het vermogen maar ook op het product en dat is uniek in de markt. Aangezien SolarWatt een Duitse fabrikant is, ontvang je op dit product een garantie die onder het Europees garantierecht valt.

Daarbij plaatsten we een SolarEdge omvormer. We kozen voor deze omvormer omdat we hier te maken hebben met meerdere dakvlakken en omdat er schaduwvorming is. Met de optimizers van SolarEdge wordt elk zonnepaneel afzonderlijk aangestuurd. Dit zorgt ervoor dat alle zonnepanelen even hard zullen blijven werken als er een of meerder zonnepanelen last hebben van schaduwvorming.

Een ander voordeel van een SolarEdge systeem is dat je de zonnepanelen afzonderlijk kan monitoren. Hieronder zie je een afbeelding van de monitoringsapp op een vroege vrijdagochtend in de zomer. Je ziet dat de zon prachtig in het oosten opkomt en gelijk voor opbrengst zorgt. Naarmate de dag vordert, zul je zien dat de zonnepanelen op het westen steeds meer gaan opwekken. In de avond zullen de zonnepanelen aan de westkant helemaal blauw zijn en de meeste stroom opwekken en zullen de zonnepanelen op de oostkant het minst opwekken.

Telefoon met solaredge app
SolarEdge uitleg app

Deze familie heeft een prachtig systeem op het dak liggen voor eigen gebruik. De zonnepanelen liggen op de oostkant, de zonkant in de ochtend. En de westkant, de zonkant in de avond. Dit wil zeggen dat er een heel mooi opbrengstpatroon ontstaat voor eigengebruik. In de ochtend ben je namelijk actief in huis en ’s avonds weer. Dit is anders als je een systeem op het zuiden hebt liggen. Dan zit je piek tussen de middag. Het een is niet beter dan het ander, maar het is goed om je ervan bewust te zijn.

De familie is erg blij met de installatie en dat is te lezen:

“Wij zijn zeer tevreden over het contact en de uitvoering. Michel en zijn collega zijn echte acrobaten; hoe zij op het dak bezig zijn. Michel heeft ons goed bijgestaan in het oplossen van wat kleine storingen. De dames zijn ons goed en snel van dienst geweest. De contacten via mail en telefoon waren altijd vriendelijk en spontaan.

Een voorbeeld :
Ik stuur een mail om te vragen wanneer Michel langs kan komen. Ik druk op de verzendknop en direct gaat de telefoon. En even later staat Michel bij ons in huis.”