Installatie Katwijk zonnepanelen

Katwijk – 16 SolarWatt glas-glas zonnepanelen met micro-omvormer van APsystems

De mannen op het dak, ze deden het super. Snel, humorvol, uitermate correct, netjes en professioneel. Niets dan lof voor front en backoffice bij Groene Woningen. Een aanrader.

Vlak bij de kust in het mooie Katwijk hebben we weer een installatie uitgevoerd met 16 SolarWatt glas-glas zonnepanelen. Voor de omvormer hebben we gebruik gemaakt van de nieuwe 3-fase micro-omvormers van APsystems.

De locatie van deze installatie ligt dicht tegen de kust aan. Dit zorgt voor een ziltige omgeving waar degradatie van producten sneller gaat dan in het binnenland. Hierdoor is het belangrijk om gebruik te maken van kwaliteitsproducten.

Dit doen we als eerste door de zonnepanelen te monteren met onderconstructie van Van der Valk. Dit bedrijf is ooit begonnen met het bouwen van kassen voor de landbouw en zijn daarnaast bezig geweest met het ontwikkelen van onderconstructie voor zonnepanelen, onder de naam Van der Valk Solar. Hierbij maken we alleen gebruik van geschroefde haken en geen schuifhaken. Wil je het verschil weten tussen de verschillende soorten haken? Lees hier >>

Daarnaast zijn bij deze installatie de nieuwe 3-fase micro-omvormers van APsystems gebruikt. Een groot voordeel van de micro-omvormers van APsystems dat je de opbrengst per zonnepaneel kan zien. Ondanks dat een micro-omvormer onder 2 of 4 zonnepanelen zit, kunt u toch per zonnepaneel monitoren. Dat ziet er als volgt uit in de herfst.

Voorbeeld APsystems opbrengst
Bron: APsystems monitoring

De bovenste twee rijen liggen op het oosten van de woning en de onderste twee rijen op het westen. Deze foto is genomen om 12:00 uur. Je ziet dat de zonnepanelen op het oosten hard aan het werk zijn en dat de zonnepanelen op het westen langzaam opkomen. Rond 16:00 uur zal deze verdeling van opbrengst omgekeerd zijn. Dan zullen de onderste twee rijen zonnepanelen meer opbrengen dan de bovenste twee rijen.

Deze familie heeft een hele mooie review achtergelaten. We zijn erg blij met hun woorden:

‘Vandaag de panelen met de lang naar uitgekeken omvormers ge├»nstalleerd. Net de App bekeken en de eerste Watts door de 16 glas-glas panelen zijn sinds vanmiddag geproduceerd. Op naar meer. Vanaf het eerste moment een goed gevoel bij Groene Woningen. Duidelijke offerte, extra verzekering, nette back-office die altijd bereid is de status van je bestelling te monitoren en te informeren. De gekende problemen met de omvormers kende ook een voordeel, kregen de allernieuwste van APS. De mannen op het dak, ze deden het super. Snel, humorvol, uitermate correct, netjes en professioneel. Niets dan lof voor front en backoffice bij Groene Woningen. Een aanrader. Misschien optisch sec op prijs niet de goedkoopste, uiteindelijk qua service en kwaliteit voor ons de hoogste score meer dan waard. 5*++’