Glas-glas zonnepanelen

Katwijk – 12 glas-glas zonnepanelen met micro-omvormers van APSystems

Erg vakkundige monteurs die alles netjes achter hebben gelaten, top!

In Katwijk hebben we weer een mooie installatie voltooid. Bij de familie Schaddé van Dooren hebben we 12 glas-glas zonnepanelen geïnstalleerd van SolarWatt met micro-omvomers van APSystems.

Dit type omvormer gebruiken we met name wanneer er behoorlijk wat schaduw valt op de zonnepanelen. Of wanneer er verschillende dakvlakken zijn die wat verder uit elkaar liggen. Zoals bij deze installatie zijn er twee dakvlakken, namelijk een aan de voorkant van het huis en een aan de achterkant van het huis.

De linker afbeelding hieronder is een schematische weergave. Zoals je op de afbeelding ziet, zit er een micro-omvormer gekoppeld aan vier zonnepanelen. Deze micro-omvormer zit, zoals je op de rechter afbeelding ziet, onder een van de zonnepanelen bevestigd.

APsystems micro-omvormers

Een belangrijk voordeel is dat een systeem met micro-omvormers makkelijker uit te breiden is. Dus wil je in de toekomst alsnog zonnepanelen op een ander dakvlak bijplaatsen dan is dat makkelijk te realiseren. Nog een voordeel is dat je met micro-omvormers geen centrale omvormer in de woning nodig hebt.

De familie Schaddé van Dooren is blij met het zonnesysteem en zij hebben een leuke recensie achtergelaten:

De installatiemonteurs zouden tussen 08:00u – 09:00u aanwezig zijn en ze waren er al om 08:00u. Ze vertelden netjes wat hun plan van aanpak was, wat ik erg op prijs stelde. Na een bak koffie, gingen ze direct aan de slag. Het systeem betrof een installatie van 12 panelen. Rond 14:30u waren ze al klaar en na een uitleg vertrokken ze. Erg vakkundige monteurs die alles netjes achter hebben gelaten, top!

Meer weten over zonnepanelen?

Tijdens een adviesgesprek leggen we je haarfijn uit wat een zonnesysteem voor jouw woning kan betekenen. Het gesprek is kosteloos en je bent verder tot niets verplicht.