Installatie zonnepanelen Alphen

Alphen aan den Rijn – 10 glas-glas zonnepanelen met een SMA omvormer

Wat een top bedrijf!

In Alphen aan den Rijn hebben we laatst weer een prachtige installatie gedaan. Dit keer geen full-black zonnepanelen maar de project zonnepanelen van SolarWatt. Vaak worden deze zonnepanelen gebruikt voor een dakvlak, die je niet goed ziet. Maar bijvoorbeeld ook op platte daken en schuren. De project zonnepanelen zijn van dezelfde kwaliteit als de volledig zwarte zonnepanelen maar zijn voordeliger in aanschaf omdat er geen zwarte coating overheen zit.

Er liggen bij de familie 10 zonnepanelen op het dak en deze zijn 370 Wattpiek per stuk. Dit maakt de grootte van het systeem 3700 Wattpiek. Daarbij hangt er een stringomvormer van SMA. Er is hier gekozen voor een omvormer van 3 kW. Dit heeft met overdimentioneren te maken. Overdimensioneren is het fenomeen waarbij je een kleinere omvormer op een groter zonnesysteem zet. Het voordeel van een kleinere omvormer is dat het systeem een lagere opstartspanning nodig heeft, wat ervoor zorgt dat het systeem in de ochtend eerder aangaat. Een nadeel hiervan is dat het systeem in de zomer, op hele zonnige dagen, wordt ‘afgetopt’. Oftewel de omvormer kan dan een maximale hoeveelheid aan stroom omzetten. Uiteindelijk heeft het eerder opstarten en het later uitgaan een groter voordeel, dan alleen op de zonnige dagen aftoppen.

Ook bij deze installatie hebben we weer gebruik gemaakt van de onderconstructie van Van der Valk Solar. Wist je dat dit bedrijf zijn oorsprong heeft in het bouwen van kassen? Pas later heeft Van der Valk Systemen zijn slag geslagen in het montagemateriaal van de zonnepanelen. En nu zijn ze een van de marktleiders in de onderconstructie van zonnepanelen.

De familie van Schalkwijk was erg tevreden met de installatie en dat laten zij weten in een hele mooie review:

Wat een top bedrijf. Onlangs heb ik bij hun mijn glas-glas zonnepanelen gekocht en door hun laten plaatsen. Echt een bedrijf waar kwaliteit boven kwantiteit staat. De monteur was een echte vakman met veel verstand van zaken. Hij werkte zowel veilig als netjes. Over het algemeen hele vriendelijke en duidelijke communicatie. Vanaf begin af aan. Ook na het plaatsen is er nog steeds hele goede communicatie. Iets wat tegenwoordig ook zeldzaam is……. En het hele systeem werkt fantastisch. Al met al grote klasse.

Geniet van jullie systeem!