Ontwikkelingen zonnepanelen en duurzame energie

Als je de hele dag bezig bent met de ontwikkelingen rondom zonnepanelen en duurzame energie, vergeet je weleens hoe hard het gaat. En voor onze klanten is het al helemaal niet bij te houden. Daarom is het zo leuk om speciaal voor hen even een overzicht te geven van een aantal belangrijke artikelen. We doen een greep uit het enorme aanbod uit het eerste halfjaar van 2019

1,5 gigawatt aan zonnepanelen geplaatst in 2018

De groei zit er goed in. In 2018 werd maar liefst 1,5 gigawatt aan capaciteit toegevoegd. Dat brengt het totaal aan energie die we opwekken met zonnepanelen op 4,4 gigawatt. De groei in 2018 was dus veel groter dan in het verleden. In 2017 hadden we 3 gigawatt aan capaciteit. In 2018 plaatsten we daar zomaar even 1,5 gigawatt bij. Een stijging van maar liefst 50%.

Lees verder op Duurzaam Bedrijfsleven >>

Aandeel duurzame energie Nederland in 2018 naar 7,4%

Een jaar eerder, in 2017, was het aandeel duurzame, of hernieuwbare energie 6,6%. Dat betekent dat het aandeel duurzame energie in 2018 groeide met meer dan 12% (0,8 / 6,6 * 100). De groei werd vooral veroorzaakt door zonne-energie en energie uit biomassa.

Lees verder op CBS.nl >>

Het aandeel zonne-energie groeit gestaag

Benieuwd naar de totale hoeveelheid duurzame energie die wordt opgewekt in Nederland? De website EnergieOpwek geeft een mooi overzicht. EnergieOpwek wordt onderhouden door de SER, Gasunie New Energy, Tennet en Netbeheer Nederland. In de webapplicatie kunt u verschillende vormen van duurzame energie aan en uitklikken en terugkijken in de tijd. Mooi om te zien dat ook hier het aandeel zonne-energie gestaag groeit.

Lees verder op EnergieOpwerk >>

Duurzame woningen leveren meer op en verkopen sneller

Nog zo’n prachtig signaal. Heel mooi om te lezen dat duurzame energie ook financiële voordelen heeft voor de consument. Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg uit 2017 blijkt dat duurzame woningen sneller verkopen en de verkoopprijs gemiddeld hoger is. Het onderzoek werd gebaseerd op de energielabels van woningen.

Lees verder op Zelf Energie Produceren >>

Een zonnestroomsysteem behoudt z’n waarde

Goed nieuws voor woningbezitters die willen investeren in zonnepanelen. Uit onderzoek van Joost Möller blijkt dat zonnepanelen eenvoudigweg hun waarde behouden. Dat betekent dat u investeert in zonnepanelen, het rendement in uw zak steekt en uw geld voor de zonnepanelen weer ontvangt wanneer u uw woning verkoopt. Zo wordt investeren in duurzame energie een hele makkelijke keuze.

Lees verder op Duurzaam Bedrijfsleven >>

Of bekijk het onderzoek van Joost Möller >>

Grootschalige opslag duurzame energie wordt snel goedkoper

Als we op een goede dag met lekker wat wind en veel zon energie opwekken, is dat vaak veel meer dan we verbruiken. Om die energie toch nuttig in te zetten, zijn een aantal oplossingen voorhanden. Eén daarvan is de opslag van energie in batterijen. Dat was lange tijd kostbaar maar het wordt in rap tempo goedkoper. Zo’n 35% goedkoper zelfs in 2018. Dit betekent dat op de, relatief, korte termijn dit soort batterijen ook voor consumenten en kleinere bedrijven beschikbaar komen. En dat is weer belangrijk als straks het salderen anders ingericht gaat worden.

Lees het artikel op Duurzaam Nieuws >>

India kan voor 50% op duurzame energie draaien in 2030

Ook in het buitenland gaat het hard. De landelijke netbeheerder van India, de Central Electricity Authority (CEA), geeft in een rapport aan dat India voor de helft op duurzame energie kan draaien. De organisatie verwacht dat het land zo’n 830 gigawatt aan energie nodig heeft. Wind en zon kunnen daarvan zo’n 440 gigawatt gaan opwekken. Vooral zonne-energie is populair. De CEO verwacht dat de zon zo’n 300 gigawatt zal opwekken. Tweederde van de totale hoeveelheid duurzame energie maar liefst.

Een bijzondere ontwikkeling omdat India nu nog achterop loopt wat betreft duurzaamheid. Maar wat betreft groene energie zou de wet van de remmende voorsprong wel eens sterk van toepassing kunnen zijn.

Lees verder op Duurzaam Bedrijfsleven >>

Tot slot

Bovenstaande artikelen zijn slechts een handjevol uit van het nieuws in het eerst halfjaar van 2019. Het is prachtig om te zien dat er daadwerkelijke een groene revolutie aan het plaatsvinden is. We vinden het geweldig om hieraan te mogen bijdragen. Elk zonnepaneel is er één. Langzaam maar zeker gaat de hele wereld over op duurzame energie en dat is super!

Weten wat jouw woning kan opleveren?

Via de ZonCheck rekenen we voor je uit wat het potentieel is voor jouw dak. Geen automatisch proces maar handwerk en dus behoorlijk precies.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *