Open dag Groene-Woningen

Ontstaan Groene-Woningen

Dit keer geen artikel over de salderingsregeling of over netcongestie. In plaats daarvan willen we je graag meenemen op reis door de geschiedenis van Groene-Woningen, want hoe is Groene-Woningen ontstaan? Een bedrijf dat zijn oorsprong vond in 2011 bij een enthousiaste ondernemer… 

Groene-Woningen is ooit begonnen als een bouwbedrijf. Langzaam verlegde de ondernemer de focus van het bouwbedrijf naar de installatie van zonnepanelen. De markt van zonnepanelen was in deze tijd enorm aan het ontwikkelen. Op de eerste huizen werden zonnepanelen gelegd en de eerste kilowatturen werden opgewekt. Rond 2012 is de ondernemer in verband met zijn pensioen gestopt en heeft Stefan de bedrijfsnaam Groene-Woningen overgenomen en is alles verder uit gaan breiden tot in de huidige vorm van vandaag de dag.

erik de leeuw solarwatt

Vanaf 2012 tot 2014 lag de focus voornamelijk op zonnepanelen. Maar in 2014 kwam Stefan erachter dat enkel zonnepanelen niet genoeg zijn.  Het volledige plaatje van een duurzame woning begint bij zonnepanelen maar er is nog zoveel meer. Daarom verschoof zijn interesse naar energiemanagement in de hele woning, waarbij hij warmtepompen en slimme stekkers begon te verkopen. Rond 2014 sloot Ruud aan om Stefan een handje te helpen.

In die tijd stonden warmtepompen nog in de kinderschoenen. De markt was er helaas nog niet klaar voor, waardoor de focus al snel weer op zonnepanelen kwam te liggen. Het was pas in 2016 en 2017 dat warmtepompen populairder werden, waardoor Stefan besloot ze opnieuw aan te bieden.

Nieuw teamlid

In 2017 kwam Esther team Stefan en Ruud versterken. In deze tijd werd de markt van zonnepanelen steeds groter. Doordat er meer zonnepanelen op de markt kwamen, ging de prijs per kWh omlaag. Veel mensen zagen wat voor voordelen ze kregen bij de aanschaf van zonnepanelen. Zeker met de salderingsregeling waar toentertijd nog niet over gesproken werd, was de aanschaf van zonnepanelen steeds interessanter. Ook kon je in die tijd de btw nog terugkrijgen dus waren zonnepanelen nog aantrekkelijker.

In deze periode werden elektrische auto’s ook populairder. We verkochten bij de installatie van zonnepanelen ook laadpalen. Dit was een mooie oplossing om je duurzame stroom gelijk in je auto te stoppen. Zo kon je extra duurzaam autorijden. 

Esther ruud stefan

Later, in 2020, werd de thuisbatterij een nieuw product op de duurzame markt. Natuurlijk bestonden batterijen al even voor de grootzakelijke markt of bijvoorbeeld op schepen. Het product stond toen voor de particuliere markt nog in de kinderschoenen. Ook door de huidige salderingsregeling had de thuisbatterij nog weinig zin. Dit kwam omdat er nog volledig gesaldeerd mocht worden met de zonnepanelen. Tegenwoordig wordt de thuisbatterij steeds interessanter. Deze maand is bekend geworden dat er voorlopig geen veranderingen plaats zullen vinden als het gaat om de salderingsregeling. Maar toch is de thuisbatterij enorm aan het winnen in populariteit. De opkomst van dynamische energiecontracten, uitval van het huidige stroomnetwerk en het zoveel als mogelijk kunnen profiteren van zelf opgewekte zonnestroom zijn hier belangrijke redenen voor.

Hoe is het nu?

Momenteel is het kantoorteam twee keer zo groot als een paar jaar hiervoor. Tegenwoordig ligt de focus op zonnepanelen, thuisbatterijen en energiemanagement in de woning. Hoe kunnen we onze woning zo slim mogelijk schakelen op zonne-energie. Kunnen we onze auto opladen als we zonnestroom over hebben en de wasmachine inschakelen als er nog meer zonnestroom beschikbaar is. Dat zijn scenario’s waar we nu graag over nadenken. 


Wil je ook graag zonnepanelen?

Dat is mogelijk! Vul hieronder je gegevens in en we zullen binnen een aantal dagen contact met je opnemen om alles door te spreken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *