Offerte & installatie

Hoe ziet een installatie eruit?

Op een normale installatie dag zullen de installateur tussen 8:00 en 9:00 uur bij u voor de deur staan. De installateurs pakken de eerste spullen uit de bus en zullen direct aan de slag gaan. Een van de installateurs zal zich bekommeren over de elektra bij jou thuis en de andere installateur(s) zullen aan de slag gaan op het dak.

Op het dak
De installateur die het dak opgaat, zal als eerst gaan berekenen waar de zonnepanelen precies in het midden van de woning komen te liggen. Ze houden hierbij ook rekening met kleine schaduwelementen op het dak waardoor het systeem bijvoorbeeld iets naar links of naar rechts wordt gelegd. Alles voor een optimale werking van de zonnepanelen.

Als u een pannendak heeft zullen de installateurs de dakpannen omhoog halen en monteren ze als eerst een dwarsbalk op uw dakconstructie. Dit doen we zodat we niet direct bij u in het dak aan het boren zijn. Op deze daklatten komen onze haken. Deze schroeven wij vast aan de daklatten. Op de haken komt vervolgens de onderconstructie van de zonnepanelen terecht. Heeft u een plat dak, dan zullen we de onderconstructie monteren. Een platdak doen we op basis van ballast. Hierdoor zullen de zonnepanelen extra goed blijven liggen. Daarna kunnen de zonnepanelen erop.

Elektra
Vervolgens zullen we de eerste kabels gaan trekken. Deze moeten van je meterkast naar de omvormer komen. En vanaf de omvormer naar het dak. Daarna kunnen we de omvormer aansluiten. Het liefst trekken we een internetkabel mee. Dat is de meest stabiele verbinding. Zo kan je de zonnepanelen vanaf overal monitoren.

Installatie afronden
Is de installatie klaar? Dan zullen de installateurs foto’s van de installatie maken. Deze slaan we op in een Opleverdocument. Zo hebben we de foto’s altijd bij de hand. Dit document mailen we na de installatie ook naar het bij ons bekende e-mailadres. Binnen 1 á 3 dagen na de installatie ontvang je ook de inloggegevens van je systeem.

Wil je meer weten over de werkwijze van Groene-Woningen? Dan kan je ons artikel over de werkwijze lezen.

Mijn vraag staat er niet bij…

Dat kan gebeuren, geen probleem. We staan je graag te woord via de mail of de telefoon.