Offerte & installatie

Factuur

Hoe ziet de facturatie eruit?

Ben je ingepland voor de installatie? Dan ontvang je de factuur nadat je met onze collega van de planning de afspraak hebt gemaakt. Je ontvangt maar één factuur die we vragen je om in drie delen te betalen.

1 – 25% na planning van de installatie
2 – 55% de dag voor installatie
3 – 20% binnen vijf dagen na opleveren van de werkende installatie

Het enige dat je hoeft te doen is het factuurbedrag op te delen in drie delen. Voor het gemak even een voorbeeld. Stel dat je 8.000 euro moet betalen:

  • Deel 1 is 0,25 X 8.000 = 2000 euro na de planning van de installatie.
  • Deel 2 is 0,55 X 8.000 = 4400 euro één dag voor de installatie.
  • Deel 3 is 0,20 X 8.000 = 1600 euro nadat de installatie werkend is opgeleverd. 

Deze aanpak is volgens ons zo eerlijk als mogelijk. Nadat je de offerte hebt getekend, hoef je niets vooruit te betalen. Logisch want er zit redelijk wat tijd tussen het tekenen van de offerte en de installatie van de zonnepanelen. 

Als de installatie gepland is, vragen we je om 25% te betalen. Rond die periode komen de materialen ook bij ons binnen en zullen we de eerste kosten aan je doorbelasten voor jouw installatie. De dag voor installatie vragen we je om 55% van de offerte te betalen. Het product wordt de volgende dag geleverd dus dan moet het grootste deel betaald zijn. Na oplevering van een werkende installatie vragen we je de laatste 20% te betalen. Zo heb je nog altijd een stok achter de deur mocht er nog iets mis zijn. Een werkende installatie betekent dat uw zonnesysteem stroom produceert. 

Waarom krijg ik een betalingsherinnering?

Wat vaak fout gaat is dat de naam van de persoon die de betaling doet anders is dan degene die het contract heeft getekend. Als dan ook het factuurnummer niet is opgegeven, kan onze boekhouding de betaling niet correct verwerken. De betalingsherinnering gaat er dan automatisch uit. Als dat onterecht is, lossen we dat natuurlijk snel voor je op. 

Stuur alstublieft even de de rekeninghouder, het bedrag dat betaald is en het nummer van de factuur samen met de datum van de betaling naar onze administratie dan maken wij het in orde. Stuur direct, klik hier.

Help, ik kom er toch niet uit!

Geen probleem! Ben je een klant van Groene-Woningen dan helpen we je graag verder. Stuur een mail aan support@groene-woningen.nl met uitleg wat er mis gaat.