Nieuwsbrief

Elke maand de nieuwste updates

Wil je ook op de hoogte gehouden worden over de nieuwste updates in de duurzame wereld? Heb je bijvoorbeeld interesse in een thuisbatterij maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees alles in de maandelijkse nieuwsbrief van Groene-Woningen! Daarbij staan er in de nieuwsbrief ook belangrijke updates over de bedrijfsvoering, de apps en belangrijke mededelingen.

Inschrijven?

Wij delen graag onze kennis over duurzaam wonen. Maandelijks ontvang je een nieuwsbrief waarin we ingaan op de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame branche, schrijven we over hoe wij tegen die onderwerpen aankijken en adviseren we je om slim met energie om te gaan. Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

2023

In de eerste nieuwsbrief van januari 2023 gaan we in op onze nieuwe werkwijze. Deze is de afgelopen tijd erg veranderd door de grote drukte op de markt. Hier gaan we in het andere artikel ook verder op in. Als laatst leggen we meer uit over over- en onderdimensioneren. Lees het hier.

2022

In de nieuwsbrief van December 2022 wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar. Op naar een jaar vol energie maar vooral een goede gezondheid! Lees het hier.

In de nieuwsbrief van november 2022 weer een aantal leuke onderwerpen. Als eerste gaan we in op het prijsplafond. Daarnaast stemt de tweede kamer in met het btw-nulltarief op zonnepanelen. Maar hoe nu verder? Als laatste leggen we uit waarom er een verschil zit in de cijfers van je omvormer en de cijfers van je energieleverancier. Lees het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over het energieplafond. Wat zijn de gevolgen voor eigenaren met een woning met zonnepanelen? Daarnaast vertellen we over hoe zelfvoorzienend je kan zijn met zonnepanelen. Maar we beginnen met de vraag van de maand: ‘Zonnepanelen flashen, wat is dat?’ Je leest het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we over de nieuwe werkwijze van Groene-Woningen en over de grote verschillen tussen een AC en DC thuisbatterij. Maar als eerst vragen we ons af of verschillende energiemaatschappijen ook verschillende vergoedingen? Je leest het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we over de verschillende soorten garantie. Wat is het verschil en waar kan je de garantie halen? Ook vertellen we over de verschillende soorten haken die er zijn bij het installeren van zonnepanelen. Je leest het hier.

In de nieuwsbrief van juli 2022 vertellen we over het behaalde C2C certificaat van Solarwatt. Daarnaast hebben we het over de extreme hitte en het effect op je zonnepanelen. En zijn zonnepanelen eigenlijk slecht voor je gezondheid? Lees het hier.

In de nieuwsbrief van juni 2022 gaan we in op de nieuwe plannen over de salderingsregeling vanaf 2023. Verder leggen we uit wat het verschil is tussen een omvormer, micro-omvormer en optimizer. Als laatst vertellen de nieuwe collega’s Angela en Hamed over hun bezoek aan de Huis&Energie Beurs in de Brabanthallen. Lees de nieuwsbrief hier.

In de nieuwsbrief van mei 2022 gaan we in op de btw over zonnepanelen in 2023, vertellen we over ons bezoek aan de nieuwe fabriek van SolarWatt in Duitsland en geven we een goede bestemming voor het vakantiegeld. Meer lees je hier.

In deze nieuwsbrief gaan we in op de SolarBeurs in Haarlemmermeer, de brandveiligheid van een zonnesysteem en de energie leverende woning. Lezen? Klik hier.

In deze nieuwsbrief van Maart 2022 gaan we in op de energieslurpers in huis. Hoe kan je het beste met de stroom in je huis omgaan? Verder schrijft eigenaar Stefan van der Laan een persoonlijke brief en gaan we dieper in op de verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Lees het hier.

In deze nieuwbrief van februari 2022 gaan we in op een storm zoals Eunice van afgelopen tijd. Het is namelijk erg belangrijk om je systeem te controleren. Maar hoe doe je dat? Verder hebben we het ook over de openstaande vacature en vertellen we over de levertijden bij onze hoofdleverancier SolarWatt. Lees het hier.

In de nieuwsbrief van Januari 2022 gaan we in op de stappen die je moet ondernemen voordat je van het gas af kan. Verder vertellen we over het juiste moment om zonnepanelen aan te schaffen. Als laatst even een opfrisser over de salderingsregeling, hoe zat dit ook al weer? Lees het hier.

2021

In deze nieuwsbrief lees je de kerstgroet van Groene-Woningen en gaan we dieper in op de wintercheck voor de zonnepanelen. Is dat nodig? Ook lees je over de jaarlijkse energienota en de teruglevering op de slimme meter. Hoe kan het dat deze cijfers niet overeen komen? Lees het hier.

Lees in de nieuwsbrief van november 2021 alles over het schenken van zonnepanelen, het traject bij Groene-Woningen. Hoe verloopt het proces van eerste kennismaking tot de installatie? Als laatst hebben we het over de InstallQ erkenning. Lees het hier.

In de nieuwsbrief van oktober 2021 gaan we in op de thuisbatterij, daarna gaat het over meer rendement uit je zonnesysteem halen. Als laatst gaan we in op parallel en serieel, wat betekent dat? Lees het hier.

In de nieuwsbrief van november 2021 gaan we dieper in op het schoonmaken van de zonnepanelen, de huidige salderingsregeling en je elektrische auto laten rijden op pure zonnestroom. Lees het hier.