Nieuwsbrief

Wil je ook op de hoogte gehouden worden over de nieuwste updates in de duurzame wereld? Heb je bijvoorbeeld interesse in een thuisbatterij maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees alles in de maandelijkse nieuwsbrief van Groene-Woningen! Daarbij staan er in de nieuwsbrief ook belangrijke updates over de bedrijfsvoering, de apps en belangrijke mededelingen.

Inschrijven?

Wij delen graag onze kennis over duurzaam wonen. Maandelijks ontvang je een nieuwsbrief waarin we ingaan op de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame branche, schrijven we over hoe wij tegen die onderwerpen aankijken en adviseren we je om slim met energie om te gaan. Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* indicates required

2024

In de nieuwsbrief van januari vertellen we over de veranderingen die komen bij de jaarwisselingen, welke regels zijn vervangen en hoe ziet de wetgeving eruit? Verder hebben we het over de thuisbatterij, want wat moet je nu allemaal weten voor je een thuisbatterij aanschaft. Daarbij is de prijs van de zonnepanelen omlaag gegaan. Lees het in de nieuwsbrief van januari.

In de nieuwsbrief van februari lees je meer over hoe je netcongestie kan vermijden. Gaan we verder in op het vervangen van zonnepanelen en vertellen we over het ontstaan van Groene-Woningen. Wil je meer weten? Lees het in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief lees je over ons eerste grote evenement: Slim met Energie in Tripodia Katwijk. Op 15 mei organiseren wij een evenement samen met vakspecialisten Dennis van der Meij en Henry Lootens. Verder vertellen we je over wat je allemaal kan met de HomeWizard apparaten en laten we weten wat nog meer te doen met je vakantiegeld. Lees het in de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief gaan we in op de zomer. Want zijn jouw zonnepanelen al klaar voor de zomer? Daarnaast hebben we het over de Slim met Energie informatieavond in Tripodia katwijk en hebben we een specialist Dennis van der Meij aan het woord. Lees het in de nieuwsbrief van April.

2023

In de eerste nieuwsbrief van januari 2023 gaan we in op onze nieuwe werkwijze. Deze is de afgelopen tijd erg veranderd door de grote drukte op de markt. Hier gaan we in het andere artikel ook verder op in. Als laatst leggen we meer uit over over- en onderdimensioneren. Lees het hier.

In de nieuwsbrief van februari 2023 gaan we in op de micro-omvormers. Is het altijd nodig om micro-omvormers te nemen als je schaduw op je dak hebt liggen? Daarnaast is het verplicht om je aan te melden bij Energieleveren.nl. Maar waarom eigenlijk? Als laatst gaan we in op wat je kan verwachten bij een schouw. Lees het in de nieuwsbrief.

In de derde nieuwsbrief van het jaar hebben we het over hybride omvormers en laten we een mooie vorm van duurzame kunst zien. Daarna hebben we het over ‘A-merk’ zonnepanelen en de beste tijd om je zonnepalen schoon te maken. Lees het in de nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief van april 2023 gaan we in op het fenomeen netcongestie. Dit komt steeds meer voor in Nederland. Verder hebben we het over het btw-nultarief en over het vakantiegeld. Lees het in de nieuwsbrief van april.

In deze nieuwsbrief van mei 2023 schrijven we over de meterkast. Waarom is de meterkast tegenwoordig zo belangrijk. Verder hebben we het over HomeWizard en gaan we in op de verschillen tussen schuin en plat dak. Lees het in de nieuwe nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief hebben we het over de tips van de brandweer voor een veilig zonnesysteem en hebben we het over de Nederlandse cijfers rondom zonnepanelen. Daarnaast geven de netbeheerders aan dat we het net niet efficiënt genoeg gebruiken, hoe kunnen we dit oplossen? Dat lees je in de nieuwsbrief van juni.

In de nieuwsbrief van juli 2023 gaan we verder in op de salderingsregeling sinds het vallen van het kabinet. Ook hebben we het over de recyclingbijdrage en hebben we het over zonnepanelen in een weiland. Lees het in de nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief van Augustus zijn we even op vakantie geweest om inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar. Wel hebben twee collega’s de opleiding tot Storage Specialist gehaald. Dit is een opleiding van Swich2Solar. Meer lees je in de nieuwsbrief.

In de nieuwsbrief van september 2023 gaan we in op de week van de Duurzaamheid. We staan stil bij tips om duurzamer te leven en geven meer inzicht over netcongestie. Als laatste gaan we in op ons installatiebedrijf Yellow Services. Je leest het hier.

In de nieuwsbrief van oktober vertellen we je meer over de rendabiliteit van zonnepanelen, want lonen zonnepanelen nog steeds? Daarbij vertellen we je over de 1-fase en 3-fase meterkast, want wat is beter? Als laatst hebben we het over het huren van zonnepanelen. Wil je daar meer over weten, lees het in de nieuwsbrief van oktober.

In de nieuwsbrief van november gaan we in op de terugverdientijd van de zonnepanelen, want hoe ziet deze er nu uit? Verder is er momenteel een grote uitdaging voor de nieuwbouwprojecten met alle eisen waar zij aan moeten voldoen, wat voor gevolgen heeft dit voor de zonnepaneel branche? Als laatste nemen we je mee in het traject vóór een installatie, hoe ziet dit eruit? Je leest alles in de nieuwsbrief.

In de laatste nieuwsbrief van het jaar wensen we je natuurlijk hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ook leren we je hoe je je systeem winterklaar kan maken. Lees meer in onze nieuwsbrief.

2022

In de nieuwsbrief van December 2022 wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar. Op naar een jaar vol energie maar vooral een goede gezondheid! Lees het hier.

In de nieuwsbrief van november 2022 weer een aantal leuke onderwerpen. Als eerste gaan we in op het prijsplafond. Daarnaast stemt de tweede kamer in met het btw-nulltarief op zonnepanelen. Maar hoe nu verder? Als laatste leggen we uit waarom er een verschil zit in de cijfers van je omvormer en de cijfers van je energieleverancier. Lees het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over het energieplafond. Wat zijn de gevolgen voor eigenaren met een woning met zonnepanelen? Daarnaast vertellen we over hoe zelfvoorzienend je kan zijn met zonnepanelen. Maar we beginnen met de vraag van de maand: ‘Zonnepanelen flashen, wat is dat?’ Je leest het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we over de nieuwe werkwijze van Groene-Woningen en over de grote verschillen tussen een AC en DC thuisbatterij. Maar als eerst vragen we ons af of verschillende energiemaatschappijen ook verschillende vergoedingen? Je leest het hier.

In deze nieuwsbrief vertellen we over de verschillende soorten garantie. Wat is het verschil en waar kan je de garantie halen? Ook vertellen we over de verschillende soorten haken die er zijn bij het installeren van zonnepanelen. Je leest het hier.

In de nieuwsbrief van juli 2022 vertellen we over het behaalde C2C certificaat van Solarwatt. Daarnaast hebben we het over de extreme hitte en het effect op je zonnepanelen. En zijn zonnepanelen eigenlijk slecht voor je gezondheid? Lees het hier.

In de nieuwsbrief van juni 2022 gaan we in op de nieuwe plannen over de salderingsregeling vanaf 2023. Verder leggen we uit wat het verschil is tussen een omvormer, micro-omvormer en optimizer. Als laatst vertellen de nieuwe collega’s Angela en Hamed over hun bezoek aan de Huis&Energie Beurs in de Brabanthallen. Lees de nieuwsbrief hier.

In de nieuwsbrief van mei 2022 gaan we in op de btw over zonnepanelen in 2023, vertellen we over ons bezoek aan de nieuwe fabriek van SolarWatt in Duitsland en geven we een goede bestemming voor het vakantiegeld. Meer lees je hier.

In deze nieuwsbrief gaan we in op de SolarBeurs in Haarlemmermeer, de brandveiligheid van een zonnesysteem en de energie leverende woning. Lezen? Klik hier.

In deze nieuwsbrief van Maart 2022 gaan we in op de energieslurpers in huis. Hoe kan je het beste met de stroom in je huis omgaan? Verder schrijft eigenaar Stefan van der Laan een persoonlijke brief en gaan we dieper in op de verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Lees het hier.

In deze nieuwbrief van februari 2022 gaan we in op een storm zoals Eunice van afgelopen tijd. Het is namelijk erg belangrijk om je systeem te controleren. Maar hoe doe je dat? Verder hebben we het ook over de openstaande vacature en vertellen we over de levertijden bij onze hoofdleverancier SolarWatt. Lees het hier.

In de nieuwsbrief van Januari 2022 gaan we in op de stappen die je moet ondernemen voordat je van het gas af kan. Verder vertellen we over het juiste moment om zonnepanelen aan te schaffen. Als laatst even een opfrisser over de salderingsregeling, hoe zat dit ook al weer? Lees het hier.

2021

In deze nieuwsbrief lees je de kerstgroet van Groene-Woningen en gaan we dieper in op de wintercheck voor de zonnepanelen. Is dat nodig? Ook lees je over de jaarlijkse energienota en de teruglevering op de slimme meter. Hoe kan het dat deze cijfers niet overeen komen? Lees het hier.

Lees in de nieuwsbrief van november 2021 alles over het schenken van zonnepanelen, het traject bij Groene-Woningen. Hoe verloopt het proces van eerste kennismaking tot de installatie? Als laatst hebben we het over de InstallQ erkenning. Lees het hier.

In de nieuwsbrief van oktober 2021 gaan we in op de thuisbatterij, daarna gaat het over meer rendement uit je zonnesysteem halen. Als laatst gaan we in op parallel en serieel, wat betekent dat? Lees het hier.

In de nieuwsbrief van november 2021 gaan we dieper in op het schoonmaken van de zonnepanelen, de huidige salderingsregeling en je elektrische auto laten rijden op pure zonnestroom. Lees het hier.