fbpx

Nieuws


Gasaansluiting opzeggen kosteloos

Gasaansluiting opzeggen tijdelijk kosteloos

24 maart 2021

Door een recente uitspraak van de rechter, is het opzeggen van de gasaansluiting kosteloos geworden. Goed nieuws voor mensen die een warmtepomp hebben en de jaarlijkse netwerkkosten voor niets betalen. Maar ook handig als je nadenkt over het aanschaffen van een warmtepomp. Want de netwerkkosten niet betalen heeft natuurlijk een positieve impact op het rendement op jouw investering.

Lees meer

Stefan te gast bij Unity.NU

Stefan te gast bij Unity.TV

10 maart 2021

Op vrijdag 8 maart was Stefan van der Laan bij Unity.NU, dé streekomroep van Leiden en omgeving. Het gesprek begon al goed toen Unity voor hapjes had gezorgd en Stefan met een fles wijn aankwam. Het werd een superleuk interview over kwaliteit, garanties, de salderingsregeling en het webinar: Alles over zonnepanelen. Leuk om te weten dat Unity rond de 3.000 zonnepanelen op het dak heeft liggen. 

Lees meer

Header elektriciteitsrekening uitgelegd

De salderingsregeling 2023-2031 uitleg en impact

6 december 2020

Na een lange periode van wikken en wegen heeft de overheid besloten hoe de huidige salderingsregeling op de schop moet. Vanaf 2023 wordt een nieuwe regeling van kracht. Die maakt dat we nog maar tot 2031 mogen salderen. Het percentage wordt over de periode van 2023 tot 2031 afgebouwd. Dat werpt vragen op die we graag voor je beantwoorden. 

Lees meer

Header elektriciteitsrekening

De opbouw van je elektriciteitsrekening

6 december 2020

Word je af en toe ook gek als je die ingewikkelde papierwinkel van je energieleverancier krijgt? Wij ook. Hierbij een uitleg van alle elementen van je elektriciteitsrekening en waar ze voor dienen.  In de afbeelding hieronder zie je een energierekening. We gaan uit van een gezin met twee kinderen. Het jaarlijkse verbruik van elektriciteit is 4.250 kWh. Onder de afbeelding leggen we elk van de elementen uit.

Lees meer

Groene-woningen InstallQ erkent

InstallQ erkenning voor Groene-Woningen

4 november 2020

Er zijn in Nederland verschillende keurmerken voor installateurs van zonnepanelen. Wij zijn niet persè fan van alle keurmerken omdat ze meestal slechts schijnzekerheid bieden. Toch vinden we het belangrijk dat consumenten zekerheid krijgen of een partij die installeert wel een goede is. Daarom kozen we ervoor om InstallQ erkent te worden. We leggen graag uit waarom.

Lees meer

White paper 21 Tips voor het kopen van zonnepanelen

21 Tips voor het kopen van Zonnepanelen

17 maart 2020

Goed nieuws voor iedereen die van plan is om zonnepanelen aan te schaffen. We hebben een white paper geschreven waarin we al onze kennis van de afgelopen jaren hebben gebundeld. In totaal zijn het 21 Tips geworden.

Lees meer

Zonnesysteem familie Roest in Rijnsburg

Zonnepanelen parallel of serieel aansluiten?

28 februari 2020

Een vraag die we vaak krijgen bij Groene-Woningen, gaan jullie de zonnepanelen parallel of serieel aansluiten. Laten we direct beginnen om een misverstand de wereld uit te helpen. Zonnepanelen worden altijd serieel aangesloten. De term parallel klopt eigenlijk niet. Toch wordt hij wel vaak gebruikt wanneer de zonnepanelen individueel worden aangestuurd met optimizers of micro-omvormers. In deze blog leggen we uit hoe dit werkt.

Lees meer

Solarwatt glas-glas versus glas-folie zonnepanelen

12 december 2019

Zoals iedereen weet zijn we bij Groene-Woningen nogal fan van de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt. Dat komt niet alleen door het uitstekende product maar ook door de geweldige organisatie die achter dit product staat. Maar wat zijn de belangrijke voordelen van glas-glas zonnepanelen? In dit artikel vind je een handig overzicht van de vergelijking tussen Solarwatt glas-glas en niet Europese glas-folie zonnepanelen.

Lees meer

Header earth overshoot day

Earth Overshoot Day 2019 is 29 juli

29 juli 2019

Het is jammergenoeg een beetje slecht, maar wel heel belangrijk, nieuws dat we je brengen. Vandaag, 29 juli 2019, is het Earth Overshoot Day. Oftewel, de dag dat we de hoeveelheid grondstoffen hebben verbruikt die onze aarde in een jaar kan produceren. Vervelend, want we moeten nog vijf maanden gebruik maken van de aarde dit jaar. Wellicht ben je niet bekend met het concept achter Earth Overshoot Day dus eerst een beetje uitleg. 

Lees meer

Ontwikkelingen zonnepanelen en duurzame energie

8 juli 2019

Als je de hele dag bezig bent met de ontwikkelingen rondom zonnepanelen en duurzame energie, vergeet je weleens hoe hard het gaat. En voor onze klanten is het al helemaal niet bij te houden. Daarom is het zo leuk om speciaal voor hen even een overzicht te geven van een aantal belangrijke artikelen. We doen een greep uit het enorme aanbod uit het eerste halfjaar van 2019 1,5 gigawatt aan zonnepanelen geplaatst in 2018

Lees meer

Sluiting tijdens feestdagen in voorjaar

17 april 2019

De periode van de voorjaarsfeestdagen breekt weer aan.

Lees meer

A-merk panelen?

10 juli 2018

Bij Groene-Woningen praten we altijd het liefste over onze eigen kwaliteitsproducten. Maar met name als het gaat om zonnepanelen komen we er regelmatig niet onderuit om te vergelijken en klanten uit te leggen dat er ontzettend veel verschil kan zitten in soorten panelen, zelfs in de logistiek ervan.

Lees meer

Vernieuwde website

7 februari 2018

Dit is de volledig vernieuwde website van Groene-Woningen, en we heten je van harte welkom. De layout is in een veel moderner jasje gestoken en de structuur is veel duidelijker geworden. Verder hebben we veel interessante content voor je en houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees meer

Duurzaamheidscafé

6 februari 2018

Vrijdagavond 2 februari is ons eerste Duurzaamheidscafé georganiseerd met de Stichting 20Duurzaam20.

Lees meer

Zonnetje op de zaak

15 december 2017

Twee maanden lang heeft Esther Haasnoot-Van der Laan kunnen rondneuzen bij Groene-Woningen. Dat is van beide kanten goed bevallen en vanaf maandag 18 december a.s. komt ze definitief ons team versterken.

Lees meer