ebook 21 tips over zonnepanelen header

E-book: 21 Tips voor het kopen van Zonnepanelen

Goed nieuws voor iedereen die van plan is om zonnepanelen aan te schaffen. We hebben een e-book geschreven waarin we al onze kennis van de afgelopen jaren hebben gebundeld. In totaal zijn het 21 Tips geworden. Zaken waar je rekening mee moet houden als je zonnepanelen wilt aanschaffen. Zoals de BTW terugvragen, over garantievoorwaarden en nog veel meer.  Hieronder geven we je alvast drie tips.

Onderaan dit artikel kun je het complete e-book aanvragen >>

Maar laten we beginnen met het belangrijkste…..

Ken de vijf belangrijke componenten in een zonnesysteem

Laten we bij het begin beginnen. Waar bestaat een zonnesysteem eigenlijk uit. We zeggen wel, ik koop zonnepanelen, maar dit is slechts één van de componenten. Er zijn vijf belangrijke componenten van een zonnesysteem.

SMA Sunny boy omvormer.

Eén, de zonnepanelen. De zonnepanelen zijn uiteraard het meest zichtbare component en maken stroom van licht. Twee, de omvormer. Dit apparaat zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Dat gebruiken we namelijk in de woning.

Het derde component is de bekabeling, inclusief de stekkers. Je denkt misschien, “Pff, niet interessant”, maar de meeste problemen rondom zonnesystemen ontstaan door slechte kabels, stekkers of slechte montage van die twee.

Component vier is het bevestigingsmateriaal. De zonnepanelen worden op schuine of platte daken gemonteerd. Er zijn verschillende leveranciers van montagemateriaal. Leuk om te weten, vaak Nederlandse partijen. Component vijf: het werk in de meterkast om je zonnesysteem aan te sluiten. Erg belangrijk voor de veiligheid.

En stiekem is er nog een zesde element; de installatie van het complete systeem. Dat zie je het liefst uitgevoerd worden door vakmensen met jarenlange ervaring.

Vraag om een verlaging van de maandelijkse kosten

Zodra de zonnepanelen zijn geplaatst, beginnen ze stroom op te wekken. Toch blijf je na plaatsing gewoon hetzelfde (voorschot)bedrag betalen bij je energieleverancier. Zelfs als je alles netjes hebt aangemeld bij energieleveren.nl. Maar, je kunt zelf vragen om je maandbedrag te verlagen.
Het voordeel is dat je dan ook direct het rendement op je investering begint te zien. Als je dit niet doet, moet je wachten tot de eindafrekening van de energieleverancier. Dat is vaak in de eerste helft van het jaar pas. Als je direct na plaatsing een verlaging van de maandelijkse kosten aanvraagt, kun je dat geld gelijk op een andere manier besteden.

Verlaag het bedrag niet teveel, anders moet je later juist weer bijbetalen. Je adviseur kan inschatten wat een logische verlaging van je maandbedrag is.

Meld het zonnesysteem aan bij energieleveren.nl

Het is belangrijk om je zonnesysteem aan te melden op de website energieleveren.nl. Deze website is een initiatief van de gezamenlijke netbeheerders. Door de registratie weten zij dat er op jouw adres elektriciteit teruggeleverd gaat worden.

Dat is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste zorgt de registratie ervoor dat je kunt salderen. Oftewel, je mag stroom aan het net leveren voor hetzelfde tarief als dat je voor die stroom betaalt op een ander moment, bijvoorbeeld s’avonds als de zon niet schijnt.

Ten tweede willen de netbeheerders graag weten hoeveel stroom er op het netwerk gaat komen. Zo kunnen zij beter plannen, waar ze de capactiteit van het netwerk moeten uitbreiden. Voor meer informatie kijk op: https://www.energieleveren.nl

Alle 21 Tips direct in je inbox

Vul je gegevens hieronder in, dan sturen we je het eBook met de 21 tips.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *