Fabriek Solarwatt

Levertijden bij SolarWatt

Heel de wereld heeft problemen als het gaat om het leveren van grondstoffen. Er is een wereldwijd chip tekort waardoor de levertijden van auto’s of telefoons langer duurt. Maar niet alleen bij de auto’s is er vertraging, ook bij de productie van zonnepanelen hebben de fabrikanten last van een tekort aan grondstoffen waardoor de levertijden langer duren.

Onze huisleverancier SolarWatt heeft hier, voor het eerst in onze ruim 10 jaar samenwerking, ook mee te maken. SolarWatt heeft in Dresden (Duitsland) recent een extra fabriek laten bouwen om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar Europese kwaliteitspanelen. Maar fabriceren zonder grondstoffen is lastig. Prijzen van aluminium rijzen de pan uit, de hoeveelheid grondstof is beperkt en kwaliteitsglas voor het lamineren is ook lastig te krijgen. Daarbij is er tijdens het opzetten van de fabriek ook corona uitgebroken onder de werknemers die het hele productieproces in gang moesten zetten. Twee weken lang heeft de fabriek helemaal plat gelegen omdat Corona veel van de werknemers te pakken heeft gekregen.

Dit hielp allemaal niet mee met het opzetten van een hele nieuwe productielijn zonnepanelen. Het is daarom momenteel erg lastig om aan zonnepanelen te komen. Wij willen graag bij onze eigen standpunten blijven en hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Zonnepanelen van Aziatische partijen gaan we nu in tijden van schaarste niet ineens wel verkopen. Het past niet in onze duurzame en kwalitatieve bedrijfsfilosofie. Gevolg is helaas wel dat de levering van panelen, en daarmee dus de mogelijkheid voor onze jongens om te installeren, iets langer op zich laat wachten. Natuurlijk worden we regelmatig gebeld dat klanten vinden dat ze voorrang moeten krijgen, maar we hopen dat je begrijpt dat al onze klanten ons dierbaar zijn en dat de klanten in volgorde van tekenen zo snel als kwalitatief mogelijk worden afgehandeld. 

De eerste commercieel goedgekeurde zonnepanelen met een hogere vermogens rollen nu langzaam van de band af en krijgen wij met mondjesmaat binnen. Deze zonnepanelen worden nu verdeeld onder de premium dealers van SolarWatt en gelukkig is Groene-Woningen er daar één van. 

De vraag hoeveel panelen er binnenkomen, welk type en de hoeveelheid WattPiek is nog lastig inschatten. Het gevolg is dat de installaties van zonnepanelen met de nieuwe zonnepanelen allemaal iets opschuiven en de installatiedatum wordt aangepast. Ook de winderige condities van de afgelopen 2,5 week hebben niet geholpen bij de installaties die we door moeten schuiven want de veiligheid van onze mannen staat voorop.

Sta jij op de wachtlijst om geïnstalleerd te worden? We plannen deze installaties in op volgorde van datum van ondertekening zoals we dat altijd doen. We doen natuurlijk onze uiterste best om de panelen zo snel mogelijk bij Groene-Woningen te krijgen. Maar we moeten even geduld hebben voor de kwaliteit die we willen leveren. Gelukkig hoeven we de panelen niet in een paar maanden terug te verdienen en is dit een investering voor de komende jaren. We doen ons stinkende best iedereen snel te bedienen. 

Weten wat er op jouw dak past?

Met de Groene-Woningen ZonCheck zie je in één oogopslag wat jouw woning aan zonne-energie kan opleveren. Vul je gegevens in en ontvang de ZonCheck binnen twee werkdagen. De ZonCheck wordt uitgevoerd middels geavanceerde software waarmee we uw woning analyseren wat betreft schaduw, oriëntatie, hellingshoek en meer.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *