Huis&Enegie verduurzamen

Huis&Energie met onze nieuwe collega’s Hamed en Angela

Als huizenbezitter zijn er veel manieren om je huis te verduurzamen. Maar wat is er allemaal op de markt? Zijn er esthetische zonnepanelen? Hoe zit het precies met een warmtepomp? Hoe kan ik energie slim gebruiken? Met die insteek zijn Angela, Hamed en Leroy naar de beurs Huis & Energie in ’s-Hertogenbosch gegaan. Misschien eerst een klein stukje over de nieuwe collega’s.

Dan beginnen we met onze nieuwste collega Angela: ‘Mijn naam is Angela. Ik woon samen met mijn dochter en vriend in Rijnsburg. In mijn vrije tijd gaan we er graag op uit om leuke dingen te doen. Dagje dierentuin of naar een leuke speeltuin!’

Angela van Delft

Daarnaast is op 1 mei onze andere collega Hamed begonnen. Ook hij wil zich graag even voorstellen: ‘Hey ik ben Hamed. Ik woon samen met mijn vriendin en onze lieve hond, Simba. Mijn hobby’s zijn schaken, sporten en natuurlijk van de zon genieten. Dat kan heerlijk op een terras, maar ook bij Groene-Woningen. Want van de zon kun je op verschillende manieren genieten!’

Hamed foto

De ervaring van Angela en Hamed

Op vrijdag 10 juni zijn Angela en Hamed samen met Leroy naar de Brabanthallen vertrokken. ‘Het was een aardig stukje rijden dus we hadden genoeg tijd om het een en ander voorafgaand aan ons bezoek te bespreken. Hamed & ik zijn net begonnen bij Groene-Woningen en dit is onze eerste beurs in de Wondere Wereld van Duurzaamheid. Leroy is al vaker naar beurzen geweest en wilde ons graag laten zien wat er allemaal mogelijk is voor consumenten op het gebied van ‘slim wonen’’, zegt Angela.

Tijdens het bezoek, hebben onze nieuwe toppers kennis gemaakt met voor hen bekende en onbekende producten. Hamed zegt: ‘Wat ons opgevallen is, is dat er veel verschillende manieren zijn om een huis te verduurzamen. Denk aan SmartHome systemen, woningisolatie en opslag van zonne-energie. Dit zijn nog maar een handjevol oplossingen voor een duurzaam huis. Ook was er veel aandacht voor Infra-Rood verwarming oplossingen in mooie ontwerpen.  Zo zijn er infrarood panelen in de vorm van een schilderij of in de vorm van een krijtbord. Je krijgt steeds meer geïntegreerde oplossingen in de woning die minder opvallen. Of het type verwarming bij jou thuis past zal je natuurlijk zelf moeten ervaren door naar showrooms te gaan van deze aanbieders.’ Redwell en ThermIQ zijn twee mooie aanbieders.

Ook was er op de beurs een duurzame woning ingericht waarin allerhande vertrekken waren nagebouwd met mooie slimme oplossingen die betrekking hadden op dat betreffende vertrek.  Door op deze link te klikken kun je zelf door het duurzame woonhuis heenlopen. Doordat je daadwerkelijk ziet waar de onderdelen zitten in het huis, wordt het heel inzichtelijk wat er allemaal mogelijk is. Hamed is hierdoor ook tot inzichten gekomen: ‘Voordat ik bij Groene-Woningen aan de slag ging, dacht ik alleen maar aan zonnepanelen en isolatie om een huis te verduurzamen. Na het bezoek aan de beurs en de kennis van mijn nieuwe collega’s blijkt dit zeker niet te kloppen. Je kan op veel manieren aan de slag gaan om energie en dus kosten te besparen!’. 

Seminars over verduurzamen

Daarnaast waren er verschillende seminars die je kon volgen. Wij zijn ‘als nieuwkomers in de industrie’ naar de presentatie gaan luisteren over de salderingsregeling. Er werd daar ingegaan op de  de korte en lange termijn effecten. Meer lezen over de saldering vanaf 2023? Dat lees je hier. Belangrijkste conclusie: Leer jezelf aan zo veel mogelijk zonnestroom te gebruiken als je het op wekt. Maak er een sport van zo min mogelijk terug te leveren!  En dat is simpeler dan je denkt, het vraagt enkel wat aanpassing van oude ‘nacht gebruik’ gewoontes. We hebben tot 2025 om onszelf nieuw gedrag aan te leren en afscheid te nemen van het mantra van onze ouders: “‘s nachts de wasmachine aan want dan hebben we goedkope stroom!” 

Hamed: ‘Wat mij ook is opgevallen, is het brede assortiment qua producten en snufjes om je huis te verduurzamen. Door slim om te gaan met energie, is er heel veel te besparen op energie die we in de woning gebruiken. Het is niet alleen belangrijk om energie op te wekken en op te slaan. We moeten er uiteindelijk naartoe gaan dat alle systemen in huis efficiënt met elkaar werken om zo veel mogelijk uit zelf opgewekte energie te halen en zo min mogelijk te verspillen. Ik vind het boeiend en de beurs heeft me aangezet om kritisch naar mijn eigen ‘consumptie patroon’ te kijken in mijn eigen huishouden’. 

Al met al werd het de nieuwe collega’s erg duidelijk hoeveel mogelijkheden er zijn voor de verduurzaming. De beurs was druk bezocht en dat geeft veel vertrouwen in een groene toekomst. Wij kijken er naar uit samen met u als klant aan mooie oplossingen te werken. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *