Groothandels: tekort aan omvormers

Heel de wereld heeft problemen als het gaat om het leveren van grondstoffen. Er is nog steeds een wereldwijd chip tekort waardoor de levertijden van auto’s of telefoons langer duurt. Maar niet alleen bij de auto’s is er vertraging, ook bij de productie van omvormers hebben de fabrikanten last van een tekort aan grondstoffen en chip’s waardoor de levertijden langer duren. Daar waar we eerder problemen hadden met de Solarwatt zonnepanelen, is nu het wachten op omvormers.

Onze fabrikanten waar wij het meest mee werken zijn SMA, SolarEdge, APSystems en Fronius en allen kampen met dezelfde problemen en dus is iedere leverancier en installateur aan het vissen in dezelfde vijver om omvormers in huis te krijgen en aan het werk te kunnen blijven. En dat dus wereldwijd.

Heeft niemand dit tekort aan omvormers zien aankomen?

U vraagt zich dan misschien af, heeft niemand dit zien aankomen? Misschien een beetje en daarom hebben wij gelijk extra omvormers ingekocht. Echter, dat de vraag naar zonnepanelen en dus omvormers zo zou exploderen had niemand aan zien komen. Zeker niet in combinatie met de oorlog in de Oekraïne, waardoor de energieprijzen gigantisch omhoog zijn geschoten en de vraag naar zonnepanelen nog groter is geworden.

Wij willen graag bij onze eigen standpunten blijven en hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Omvormers van een mindere kwaliteit gaan we nu in tijden van schaarste niet ineens wel verkopen. Het past niet in onze duurzame en kwalitatieve bedrijfsfilosofie. Daarbij zijn voor sommige omvormers ook geen alternatieve beschikbaar. Gevolg is helaas wel dat de levering van omvormers, en daarmee dus de mogelijkheid voor onze jongens om te installeren, iets langer op zich laat wachten.

Eerlijkheid duurt het langst

Natuurlijk worden we regelmatig gebeld dat klanten vinden dat ze voorrang moeten krijgen, maar we hopen dat u begrijpt dat al onze klanten ons dierbaar zijn en dat de klanten in volgorde van tekenen zo snel als kwalitatief mogelijk worden afgehandeld. Maar het kan ook betekenen dat de buurman, familie of kennis eerder zonnepanelen op zijn of haar dak heeft liggen maar later getekend heeft. Dit komt dan omdat dat het merk of type omvormer eerder binnen is gekomen voor deze installatie. Plannen is namelijk altijd al een puzzel maar in combinatie met deze problemen, is de puzzel een stuk ingewikkelder omdat er nu vaak een puzzelstukje ontbreekt.

Staat u op de wachtlijst om geïnstalleerd te worden? We doen natuurlijk onze uiterste best om de omvormer zo snel mogelijk bij Groene-Woningen te krijgen. Maar we moeten even geduld hebben voor de kwaliteit die we willen leveren. Gelukkig hoeven we de zonnepanelen niet in een paar maanden terug te verdienen en is dit een investering voor de komende jaren. We blijven onze stinkende best doen om iedereen snel te bedienen. 

Groet,

Team Groene-Woningen

Teamfoto Groene-Woningen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *