Exasun

Esthetische zonnepanelen geproduceerd in Nederland

Als je echt voor esthetiek wilt gaan, is het indaksysteem van Exasun iets voor jou. Exasun is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Den Haag. In 2012 zijn ze begonnen met het produceren van de zonnepanelen. Ze produceren glas-glas zonnepanelen met een hoge efficiëntie en lange levensduur. Met de zonnepanelen van Exasun worden je dakpannen vervangen voor zonnepanelen, een vakkundig klusje.

Exasun zit met hun kantoor en fabriek in Den Haag. Een groot voordeel van productie in Nederland is de duurzaamheid van het product. Binnen 30 minuten liggen de zonnepanelen bij ons op de stoep. Gelukkig geen groot schip dat vanuit China naar Nederland moet varen en veel CO2 uitstoot.

Exasun

Verder is levensduur erg belangrijk voor Exasun. In veel Chinese panelen zit PVAS, een schadelijke stof. Als deze zonnepanelen over een aantal jaren op de schroothoop belanden, zullen er schadelijke stoffen vrijkomen. In de zonnepanelen van Exasun is dit niet te vinden. Ze gaan zelfs zo ver dat ze zonnepanelen aan het ontwikkelen zijn die later makkelijk gedemonteerd kunnen worden om zo alles weer in de nieuwe lijn zonnepanelen te hergebruiken. Een erg duurzaam en hoogwaardig product dus.

Innovatie, vormgeving en esthetiek

Waar het dus bij Exasun om draait is innovatie, vormgeving en esthetiek. Ze produceren bijvoorbeeld ook gekleurde zonnepanelen en hebben hiermee de ‘Best Innovation Award’ gewonnen. Het doel is om de acceptatie onder de mensen te vergroten door de zonnepanelen mooier en slimmer te maken. Hieronder zie je een foto van een project dat wij hebben gedaan. Je ziet hieronder de mooie esthetische zonnepanelen verwerkt in het dak.

Soorten Exasun zonnepanelen

X-tile (Na Q4 2021)
Dit is de meest recente ontwikkeling van Exasun. Dit zijn glas-glas zonnepanelen die tussen de ‘normale’ dakpannen kunnen liggen. Groene-Woningen monteert het systeem op de panlatten. De zwarte zonnepanelen hebben 63 Wattpiek per zonnepaneel. Dit is per zonnepaneel lager, alleen de zonnepanelen zijn een stuk kleiner, ongeveer 105cm bij 35cm. Als je vervolgens naar het hele dak kijkt, heb je gelijk of meer rendement dan normale zonnepanelen omdat je een groter dakvlak kan installeren.

Deze X-tile is niet alleen te verkrijgen in het zwart (zoals hierboven) maar ook in de kleur teracotta. Deze zonnepanelen hebben 48 Wattpiek. Dit komt omdat de kleurtechnologie de efficiëntie van de zonnepanelen achteruit laat gaan omdat er een gekleurde inkt overheen zit.

Daarbij is het goed om te weten dat deze X-tile module alleen geïnstalleerd kunnen worden bij de Actua LT10 dakpanen van Wienerberger.

Exasun indaksysteem teracotta

X-Roof
Voor projecten zonder Actua LT10 dakpan van Wienerberger hebben we een andere oplossing, de X-Roof. Dit zijn de glas-glas zonnepanelen die over het gehele dak kunnen liggen. Je hebt dus geen normale dakpannen meer nodig. Dit systeem vervangt de dakpannen en is volledig waterdicht, wind- en vuurbestendig. Ook heeft het 30 jaar garantie.

Ook hier geldt, doordat de zonnepanelen kleiner zijn, kan er een groter dakvlak geïnstalleerd worden. Je kunt dus uiteindelijk een hoger vermogen op je dak leggen. Dit is de laagste prijs per kWh van alle indaksystemen!

Exasun indaksysteem black

Europese garantie

We kunnen het niet genoeg onderstrepen; koop zonnepanelen met een Europese garantie. Hiermee valt het garantierecht dat je koopt, onder het Europees garantiestelsel. Exasun zit in Den Haag dus heeft ook Europese garantie.

Dat is prettig. Als je een claim hebt op je garantie en er ontstaat een dispuut is het een behoorlijke klus om te achterhalen, hoe de garantie in het land van herkomst precies uitgelegd moet worden. In Europa kennen we het Europees Garantiestelsel en dat geeft je zekerheid. 

Daarnaast is het prettig om te weten dat je bij het claimen van de garantie niet voor allerlei onvoorziene kosten komt te staan. Zoals het opsturen van je paneel naar Taiwan en pas je geld terugkrijgen op het moment dat je garantieclaim wordt gehonoreerd. 

Radar besteedde in 2015 een uitzending aan goedkope zonnepanelen met dito garantievoorwaarden >>

Wat past er op jouw dak?

Meer weten wat er mogelijk is op jouw dak? Met de Groene-Woningen ZonCheck zie je in één oogopslag wat jouw woning aan zonne-energie kan opleveren. De ZonCheck wordt uitgevoerd middels geavanceerde software waarmee we uw woning analyseren wat betreft schaduw, oriëntatie, hellingshoek en meer. Laat uw gegevens achter en ontvang de ZonCheck: