Team van Groene-Woningen high five

Druk, drukker, drukst

Sinds het najaar 2021 zien we een behoorlijke stijgingen in energie prijzen. De laatste maanden van vorig jaar hadden we het dan ook lekker druk en hadden we een lekker draaiend Team Groene Woningen. Iedereen was goed op elkaar ingespeeld en we konden het werk goed aan. De aanvragen bij Groene-Woningen liepen gelukkig goed door. En als team hadden we aan het einde van het jaar besloten om in het nieuwe jaar op zoek te gaan naar een nieuwe collega in de advisering. 

Begin 2022 hadden erg veel mensen “Groene-Voornemens” en zagen we de vraag flink aantrekken. Een van onze vaste teamleden kreeg helaas serieus gezondheidsklachten (niet door het werk gelukkig want dat bracht vreugde) en moest met pijn in zijn hart besluiten om minder te gaan werken voor de eigen gezondheid. Het werd voor de andere teamleden in de advisering dan ook flink drukker om de groeiende aanvragen weg te werken op de manier die we graag willen en waar we groot mee zijn geworden, namelijk “met aandacht voor de individuele situatie van de klant”. 

We hebben de functie voor de sales helaas nog niet in kunnen vullen en zijn zelfs op zoek naar een tweede persoon. Onze Ruben heeft, voor ons helaas, gister zijn laatste dag gehad. Hij heeft in de mooie wereld van “energie managen” een gave nieuwe uitdaging gevonden en gaat ons team verlaten. We pinken een traantje weg maar begrijpen zijn keus om deze kans te pakken. Dat laat dus een extra gat achter. Ik ben super trots op ons team die de schouders er onder zet om iedere (potentiële) klant te helpen met de aanvragen die ze hebben gedaan, service vragen van bestaande klanten af te handelen en de installatie teams proberen te helpen alles goed voor te bereiden. Maar we redden het simpelweg niet om op de enorme aanvraag te kunnen anticiperen. 

Door de grote tekorten waar iedereen op een breed vlak over spreekt zien we ook aan de horizon problemen komen met de beschikbare voorraden omvormers, zonnepanelen en handjes in de markt. We zien wachttijden snel oplopen bij de fabrikanten die ook met de handen in het haar zitten. We zijn druk bezig ons kapitaal aan te wenden om grotere voorraden aan te leggen zodat we door kunnen blijven installeren bij alle klanten die reeds getekend hebben. Esther en Loïs werken hard om het allemaal rond te krijgen en de planning goed in elkaar te zetten op basis van ‘teken volgorde’ en beschikbaarheid van materialen. Ik zie voorlopig nog iedere dag voldane glimlachen op de gezichten. Aan het einde van de dag is er de High Five tussen de dames “Zo, we hebben het weer geflikt en de komende periode ziet het er goed uit qua voorraad en planning!” Leroy, Ruud en ikzelf zijn hard bezig om de aanvragen te verdelen en behandelen maar komen handen en tijd te kort, dus uit hun naam vraag ik even voor wat begrip en geduld. Het is een probleem in de gehele markt, ook onze collega’s hebben het schreeuwend druk.

Aanvragen in de Duurzaamheid

In de afgelopen weken heeft Vladimir Poetin gezorgd voor een humanitaire ramp in de Oekraïne. Ik denk dat bij iedereen de beelden van de enorme stroom vluchtelingen, het menselijk leed en de platgebombardeerde steden op het netvlies staan gebrand. Door alle sancties en onzekerheden zijn de energie prijzen door het dak gegaan. Dat heeft als gevolg dat heel veel mensen in een sneltreinvaart op zoek gaan naar duurzame adviezen, en dat merken we bij Groene-Woningen. De mailbox loopt vol, de showroom is een pleisterplaats geworden van mensen met duurzame wensen en die behoefte hebben aan goedkope eigen stroom van de zon. De website en webinars worden meer bezocht en bekeken dan ooit te voren en de warmtepomp aanvragen lopen over. Zo zaten we in een paar maanden tijd van druk, via drukker bij drukst!

We hebben dan ook veel aandacht besteed aan het vinden van nieuwe teamleden, maar dat is een lastige opgaaf op dit moment. Ga maar eens op zoek naar serieuze mensen die een Junior adviseursrol op willen pakken met de juiste mindset. We ondervinden een lastig traject om de functie in te vullen. Als we hoopvol mensen uitnodigen op basis van een CV waar we als team ‘blij van worden’ blijkt dat een groot deel van de mensen niet eens op komt dagen of iets van zich laat horen. Bizar maar waar, en dat zet dan ook direct een kruis door de naam van de kandidaat. 

Met pijn in ons service gerichte en commerciële hart moeten we dan ook zeggen dat we ons uiterste best doen nieuwe aanvragen op te pakken, maar we kunnen geen snelle afhandeling garanderen. Wachttijden van meer dan 3 weken voordat we aan de aanvragen toe komen zijn helaas eerder regel dan uitzondering. We willen dat graag aangeven om de verwachtingen te managen. Weet dat we ons stinkende best doen maar overvallen zijn door de grote vraag en met een krappe arbeidsmarkt ernaast is dat lastig schakelen.

We blijven ons inzetten voor jullie!

Stefan

PS. Mocht je de juiste persoon kennen die in ons team aan de slag kan voor Junior Adviseur, Junior Solar Installateur of volwaardig Solar Installateur met elektra papieren, stuur ze dan even langs bij ons team! Als de match er is gaan we snel aan de slag! >> Bekijk de vacatures.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *