De vaatwasser automatisch aanzetten als de zon schijnt, het kan!

HomeWizard blijft innoveren en dit keer komen ze weer met een leuke nieuwe feature. Verbind je HomeWizard met je Home Connect op je vaatwasser of wasmachine en laat je apparaten draaien als je genoeg stroom over hebt van de zonnepanelen. Zelfs als je niet thuis bent!

Hoe werkt het?

Stel je vaatwasser staat vol en je weet dat vandaag een lekkere zonnige dag gaat worden. Dan wil je eigenlijk je vaatwasser volledig laten draaien op je zonnestroom. Maar je wilt wel dat de vaatwasser alleen aan gaat als er genoeg zonnestroom is. Door een slimme taak in de stellen, start de vaatwasser automatisch als er genoeg zonne-energie over is. Normaal gesproken zou je deze stroom terug gaan leveren, maar nu gaat je vaatwasser aan en verbruik je deze groene stroom voor een stralende vaat ;).

Het is zelfs zo dat je met die slimme taken en een dynamisch energiecontract, de vaatwasser kan laten starten wanneer de stroom het goedkoopst is. Je geeft aan tussen welke periode de vaatwasser mag starten, dus bijvoorbeeld tussen 2:00 en 16:00 uur. De vaatwasser zal aan slaan wanneer de stroom het goedkoopst is gedurende de dag.

Nog niet alle apparaten in huis bevatten Home Connect maar de vaatwassers, drogers of wasmachines van Bosch, Siemens, Gaggenau of Neff hebben tegenwoordig Home Connect. Dit is een systeem waarbij je huishoudelijke apparaten kan bedienen op afstand en dus automatiseringen kan instellen.

Je kunt hier meer over lezen op de website van HomeWizard >> Koppel je Home Connect aan je HomeWizard app.

Hoe doe ik het?

Als eerst moet je je apparaat koppelen met Home Connect. Dit doe je door de app te downloaden van Home Connect en de QR-code in de snelstartgids van je Home Connect product te scannen. De snelstartgids krijg je bij je vaatwasser/wasmachine/droger. Loop daar eerst alle stappen door om je apparaat correct te verbinden aan Home Connect.

Daarnaast kan je beginnen met het koppelen van je apparaat aan je HomeWizard app. Via de instellingen in de HomeWizard app kun je naar Meters en hier een Apparaat toevoegen. Onderaan zie je Home Connect staat. Hier kun je het desbetreffende apparaat koppelen.

Voor een exact stappenplan kun je terecht op de website van Home Wizard >> Hoe koppel ik Home Connect aan de HomeWizard Energy app?

Maar stel dat de zon niet schijnt?

Je wilt natuurlijk ook niet thuiskomen zonder schone vaat, maar daar houdt HomeWizard rekening mee. Je stelt een taak in voor een periode van tijd. Zoals we net al aangaven kan dit bijvoorbeeld tussen 2:00 uur en 16:00 uur zijn. Het algoritme probeert het beste moment uit te kiezen maar het kan voorkomen dat de zon niet schijnt, dan zorgt de app ervoor dat de vaatwasser aan gaat aan het einde van het tijdslot. Zo kom je gelukkig wel thuis van werk met een schone vaat!

Uiteindelijk willen we natuurlijk er naartoe dat we dit voor veel meer apparaten in huis kunnen instellen. Momenteel is het alleen nog mogelijk voor de vaatwassers, wasmachines en droger van Bosch, Siemens, Gaggenau of Neff. Maar we moeten natuurlijk ergens beginnen! Op den duur zorgt het ervoor dat je zelfconsumptie omhoog gaat waardoor je minder grijze stroom uit het net gebruikt. Met een blik op de toekomst gaat dit je uiteindelijk veel geld besparen en is het goed voor ons milieu!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *