Support

ECU zelf installeren

Apsystems micro-omvormers

Ik wil graag mijn APsystems ECU zelf installeren

In onderstaande video leggen we je stap voor stap uit, hoe je de ECU monitoringsunit van APsystems zelf kan instellen. Deze video is gemaakt voor de ECU-R. Ook bestaat er een ECU-B voor een installatie tot vier zonnepanelen en een ECU-C. Heb je geen ECU-R maar een ECU-B, dan kan je deze video ook gebruiken, alleen zit er geen LAN poort op de ECU-B.

Je hebt voor onderstaande video de ECU monitoringsunit nodig en een smartphone met iOS of Android.

Voor dit proces moet je verschillende stappen uitvoeren:

– ECU in elkaar zetten
– EMA Manager App Downloaden
– ECU verbinden met je telefoon
– Micro-omvormers toevoegen

Micro-omvormers toevoegen
Als wij de installatie voor je hebben gedaan, kun je de nummers van de micro-omvormers bij ons opvragen. Wij sturen de nummers naar je op zodat je ze kunt gebruiken in de app.

Heb je jouw zonnepanelen en micro-omvormers zelf geïnstalleerd?
Heb je de installatie zelf uitgevoerd? Dan zit er een sticker op de micro-omvormer. Deze sticker heb je nodig om de ECU te configureren met de juiste omvormers. Bewaar deze sticker goed en geef op het legplan aan waar de omvormer zit en welke uitgang (1/2/3/4) je hebt gebruikt voor welk zonnepaneel. Dan kunnen wij je systeem uiteindelijk correct invoeren zodat je online ook de monitoring kan uitvoeren.

Lukt het niet of heb je een ander probleem?

Als klant van Groene-Woningen helpen we je graag verder. Vul het storingsformulier in en vertel ons waar je tegenaan loopt. Dan kijken we met je mee en lossen we het samen op.