Aanmelden Energieleveren.nl

Aanmelden bij Energieleveren.nl

Iedere particulier die zonnepanelen op of bij zijn woning laat installeren, moet zich aanmelden bij Energieleveren.nl. Dit is onder andere belangrijk om te kunnen salderen. Zo ziet de energieleverancier namelijk dat jij zonnepanelen op je dak hebt liggen en stroom terug mag leveren als je een overschot aan zonnestroom hebt. Wil jij ook weten hoe je dit moet doen? Volg de video voor een duidelijk overzicht van de stappen!

Kort overzicht van de stappen:
1. Ga op de computer naar Energieleveren.nl
2. Vul in: Postcode, huisnummer en de laatste 6 tekens van je meternummer
3. Vul je contactgegevens in
4. Verifieer je e-mailadres
5. Registreer de zonnepanelen
6. Vul de gegevens van de elektriciteitsopwekkers in
7. Controleer alle gegevens
8. Registreer het systeem!

Waarom moet ik mij aanmelden?

Omdat je de juiste terugleververgoeding wil krijgen
Op het moment dat je je aanmeldt bij Energieleveren.nl gaat er direct een bericht naar jouw energieleverancier. Zij gaan ervoor zorgen dat je vanaf het moment van installatie een bedrag krijgt over de energie die je teruglevert aan het net.

Omdat Energieleveren.nl met dit inzicht het netwerk betrouwbaar kan houden
Doordat iedereen zich aanmeldt bij Energieleveren.nl kunnen alle energieleveranciers in de gaten houden hoe ons elektriciteitsnetwerk ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze zien waar er piekmomenten in het netwerk bevinden en kunnen hier tijdig op inspelen.

Voor de veiligheid
Als de elektriciteitsmonteurs aan het werk zijn, moeten zij weten waar er zonnepanelen op de daken liggen. Zo kunnen ze veiligheidsmaatregelen treffen voordat ze aan het werk gaan.

Om te kijken of de meter geschikt is
Niet iedere meter is geschikt voor zonnepanelen. Alle nieuwe meters kunnen gemakkelijk terugleveren. Alleen de oudere meters die niet kunnen terugdraaien, kunnen ook niet terugleveren. Het is dus van belang dat Energieleveren.nl meekijkt wat voor meter jullie hebben zodat ze jullie kunnen adviseren en mogelijk een nieuwe meter kunnen plaatsen.

Bekijk de video:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *